Pozdravljeni na spletnih straneh TV Medvode!

Novice med vodami ... z vami od leta 1990

PRAVILA ZA IZRABO PROGRAMSKEGA ČASATV MEDVODE PRED VOLITVAMI V DRŽAVNI ZBOR 2018

1. SPREMLJANJE ZBOROVANJ STRANK

Naša TV bo spremljala večino zborovanj vseh strank, vendar tako, da se bo udeležila enakega števila zborovanj vsake stranke, predvidoma bomo v mesecu dni obiskali po dva do tri zborovanja neke stranke. Poročila s teh zborovanj bodo kratka, v reporterskem slogu, brez komentarja novinarja, le nizanje dejstev in izjav podanih na zborovanju. Če bo na zasedanju viden državni predstavnik stranke bomo z njim naredili kratek intervju. Dolžina reportaže je omejena na 90 sekund, v primeru intervjuja na 120 sekund, medtem ko bo daljše reportaže osebno odobrila odgovorna urednica.

2. SAMOPREDSTAVITVE

Politične stranke se bodo lahko predstavile tudi s plačanim prispevkom, dolžine do 8 minut, z našim voditeljem ali brez, po scenariju in z vprašanji, ki jih posreduje naročnik.

Cena za 1 minuto take predstavitve, ki vključuje izdelavo in enkratno predvajanje, je okvirno 80 €. Cena lahko odstopa zaradi pogojev snemanja, potrebno tehniko in ekipo oziroma želja naročnika. Za enostavnejšo predstavitev, posneto v našem studiu, je cena minute lahko tudi bistveno nižja, vendar ne nižja od 50 €. Vsakokratno predvajanje že posnete predstavitve znaša 30 € / min.

Politične stranke se lahko predstavijo tudi na naših videostraneh. Cena enomesečnega predstavljanja na videostrani znaša 120 €.

3. VOLILNI SPOTI

Naša TV bo izdelovala predvolilne spote za vse politične stranke,, ki bodo to želeli. Glede na izkušnje iz preteklih volitev predlagamo, da svojo željo po izdelavi takih spotov sporočite čim hitreje, ker je potrebno za izdelavo kar nekaj korakov - od osnovne ideje do izdelave scenarija, snemanja in montaže. Izdelava enominutnega spota in enotedensko brezplačno predvajanje po programski shemi znaša okvirno 400 € (odvisno od zahtevnosti spota).

Opozarjamo vas, da navedena cena za izdelavo spota velja do 15 dni pred volitvami, saj bo kasneje višja za 50 %.

Nadaljnje objavljanje pri nas izdelanega spota ali zgolj predvajanje drugje izdelanega spota znaša 30 € (za spot dolžine do minute). Za eno objavo štejemo predvajanje pred in po oddaji, pri informativni oddaji pa tudi predvajanje pred in po petkovi in nedeljski ponovitvi oddaje (skupaj šest predvajanja).

Spote bomo predvajali v EPP blokih pred in po vseh oddajah.

4. PLAČEVANJE

Za vsako naročilo bomo z naročnikom podpisali pogodbo o propagandnem sodelovanju. Plačevanje: 100 % avans pred pričetkom objavljanja.

5. SPOŠTOVANJE NOVINARSKE ETIKE

TV Medvode zagotavlja spoštovanje novinarske etike, kar smo dokazali že v svojem spremljanju volitev vse od leta 1991.

6. PRITOŽBE

Pritožbo na izvajanje teh pravil lahko vložijo interesenti ali njihovi zakoniti predstavniki, novinarji in gledalci. Pritožba se naslovi v pisni obliki na odgovorno urednico informativnega programa. Odgovorna urednica mora na pritožbe pisno odgovoriti najkasneje v dveh dneh po prejemu pritožbe.

Kontaktni elektronski naslov v času volilne kampanje: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kontaktna telefonska številka v času volilne kampanje: 031 753 150 in 041 753 150

*************

Novice na Facebooku najdete na povezavi:

https://www.facebook.com/pg/tvmedvode/notes/

*************

 

Copyright © 2014 by Televizija Medvode. Nadaljnja uporaba vsebin ni dovoljena brez pisnega soglasja. Vse pravice pridržane.

Go to top