Pozdravljeni na spletnih straneh TV Medvode!

Novice med vodami ... z vami od leta 1990

Seznam oddaj

 

NOVICE MED VODAMI

V uredništvo TV Medvode že od leta 1991 pripravljamo redno tedensko informativno oddajo »Novice med vodami«, vsak četrtek ob 21. uri, s ponovitvama v petek ob 10.00 uri in nedeljo ob 18.30 uri.

Za vsak tedenski pregled pripravimo najmanj osem prispevkov z vseh področij življenja in dela ljudi na celotnem območju, ki ga pokriva medvoški kabelski sistem (občina Medvode, del Mestne občina Ljubljana in del občine Šk. Loka). Pri priprave oddaje sodeluje v povprečju osem novinarjev, ki so delno usmerjeni v posamezno področje, kar omogoča ne le informiranje ampak tudi problematiziranje aktualne teme. Na prvem, žal tudi edinem, festivalu lokalnih in regionalnih televizij leta 1999 je strokovna komisija, v sestavi dr. Sandra Bašič, Marko Milosavljevič, Janez Drozg, Branko Maksimovič in Ljerka Bizilj, informativno oddajo ocenila kot najboljšo v svoji kategoriji. Od leta 2004 jih montiramo na digitalni montaži, kar bistveno pripomore tudi k boljši tehnični kakovosti oddaje in celotne podobe tako slikovne kot tudi zvočne, ki pride do končnega uporabnika, torej gledalca.

 

DŽUMBUS

Temeljna ideja oddaje Džumbus je - »mladi za mlade« - kar pomeni, da jo ustvarjajo mladi sami, oblikujejo vsebino oddajo, vodijo oddajo, sami delajo novinarske prispevke in igrane prizore, jih snemajo, montirajo in realizirajo ter v proces vključujejo sovrstnike, mentorji pa jih pri tem samo vodijo. V novi sezoni, z začetkom septembra, smo si za cilj zadali, da se bo uredništvo mladinskih oddaj še okrepilo, ker naj bi bilo že samo ustvarjanje oddaje ena izmed dobrih praks preživljanja prostega časa, hkrati pa bo tematsko pokrivala širšo regijo.

 

VEČ O ŠPORTU

- mesečni pregled vseh tekem, športnih dogodkov in rekreativnih prireditev na področju, ki ga pokriva KTV Medvode in pregled rezultatov domačih športnikov v Sloveniji in v tujini,

- krajša reportaža z ene izmed tekem na domačih tleh, športnega dogodka ali rekreativne prireditve,

-predstavitev enega izmed domačih športnih društev ali posamezne sekcije znotraj,društva,

- predstavitev domačega športnika, ki je v minulem mesecu dosegel viden rezultat v državnem ali svetovnem merilu,

- krajše napovedi vseh športnih dogodkov v prihajajočem mesecu na področju, ki ga pokriva TV Medvode

 

REPORTAŽE

Mesečno vsaj ena reportaža s kakšnega izmed pomembnih dogodkov, ki so zaznamovali tekoči mesec na področju našega kabelskega sistema.

 

DOKUMENTARNI PROGRAM

Redna produkcija dokumentarnih oddaj, pomembnih za ohranjanje zgodovinskeha spomina na ljudi, kraje in dogodke s področja Občine Medvode.

 

OBČINSKI SVET

RednI prenosi sej Občinskega sveta Občine Medvode

 

 

 

Oglejte si naše oddaje na našem Youtube kanalu(odpre se v novem oknu): Novice med vodami

Copyright © 2014 by Televizija Medvode. Nadaljnja uporaba vsebin ni dovoljena brez pisnega soglasja. Vse pravice pridržane.

Go to top