Največji zaposlovalec molči

30 marca, 20202min2028

Od medvoškega podjetja Sogefi Filtration, največjega zaposlovalca v naši občini, niti v 10 dneh nismo mogli pridobiti uradnih podatkov, kako so poskrbeli za varnost svojih zaposlenih. Sogefi filtration d.o.o. Je v 100-odstotni lasti podjetja Sogefi Filtration France in ima dobrih 300 zaposlenih na Ladji pri Medvodah, na Trati pri Škofji loki pa še približno 100.
Smo pa zato na mednarodni spletni strani korporacije Sogefi, ki ima po svetu 41 proizvodnih obratov z 6500 zaposlenimi, našli obvestilo medijem, datirano v nedeljo, 22. marca, da se v tem tednu do nadaljnjega zaprejo obrati Sogefija v Italiji, Španiji in Franciji. Kot je znano, je v Španiji karantena od 14. marca in bo trajala predvidoma do 11. aprila, v Franciji imajo karanteno od 17. marca, ki naj bi trajala najmanj 15 dni. V Italiji pa so na začetku tega tedna, da bi zajezili epidemijo koronavirusa, celo ustavili vse proizvodnje in dejavnosti, ki ni niso nujne za oskrbo ljudi z nujnimi živili in potrebščinami. Ti drastični ukrepi bodo v tretjem največjem gospodarstvu v evrskem območju v veljavi vsaj do 3. aprila. Kaj bo s Sogefijem v Medvodah, ki je partner in strateški dobavitelj filtrov za avtomobilsko industrijo, ni znano, po videnih parkiranih avtomobilih pred podjetjem pa je proizvodnja tekla tako prejšnji teden in tudi v teh dneh.

#ostanidoma #koronavirus #sogefi #medvode


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Letošnje poletje je za naravo in živali zelo neprijazno. Visoke temperature in pomanjkanje vode močno vplivajo na življenjske razmere, tako domačih kot divjih živali, zato je pomembno, da pomislimo tudi nanje. Kdo bi bil najbolj primeren sogovornik na to temo kot naša letošnja prejemnica plakete Jakoba Aljaža, Mojca Furlan, s katero smo se odpravili do […]