Lokalni ponudniki – Kmetija Mis

5 aprila, 20201min611

Medvoška tržnica je zaradi preprečevanja širjenja okužbe s koronavirusom do nadaljnjega zaprta, Občina Medvode pa je objavila seznam lokalnih ponudnikov prehrambenih pridelkov in izdelkov – tistih, ki so sicer bili prisotni na medvoški tržnici in tudi ostale, ki omogočajo prodajo na domu ali dostavo na dom. V prejšnji informativni oddaji smo se odpravili v Vrtnarstvo Cvetko v Pirničah, tokrat pa nedaleč stran v Zavrh na Kmetijo Mis.

Kmetija Mis se je poleg proizvodnje mleka zadnja leta ponovno usmerila tudi v dopolnilno dejavnost predelavo mleka v mlečne izdelke. In zadovoljni so, da so državne inštitucije omogočile njihovo prodajo na domu oziroma dostavo na dom tudi v času epidemije. Tako vsaj delno poskušajo pokriti izgubo, ki jo imajo zavoljo zaprtja javnih zavodov, šol, vrtcev in gostinskih obratov. Na kmetiji Mis se vsak dan pridela več kot 2100 litrov mleka in ker ga večina potuje v Italijo, je bilo zanje pomembno tudi, da se meje zanj niso zaprle.

#ostanidoma #koronavirus #sogefi #medvode


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Letošnje poletje je za naravo in živali zelo neprijazno. Visoke temperature in pomanjkanje vode močno vplivajo na življenjske razmere, tako domačih kot divjih živali, zato je pomembno, da pomislimo tudi nanje. Kdo bi bil najbolj primeren sogovornik na to temo kot naša letošnja prejemnica plakete Jakoba Aljaža, Mojca Furlan, s katero smo se odpravili do […]