P+R Stanežiče

13 julija, 20202min243

V Stanežičah so v sredo, 8. julijaj uradno predali namenu novo P+R parkirišče, na katerem bo skoraj 400 parkirnih mest. To je že šesto tovrstno parkirišče v mestni občini Ljubljana. Vrednost inevsticije je skoraj pet milijonov in pol. Kaj to pomeni za Ljubljančane se ve – upajo na manj prometa in boljšo kvaliteto življenja. Kaj pa Medvoščani? Da ne bomo deležni le podaljšane kolone – bo potrebno še kaj več kot samo parkirišče.

Na novo urejenem parkirišču P+R Stanežiče voznikom do 31. julija 2020 omogočajo brezplačno parkiranje. S tem jih želijo še dodatno spodbuditi, da za njihove dnevne poti po Ljubljani uporabljajo javni potniški promet ali kolo.

Najbrž že veste – Za upokojence, imetnike invalidske evropske kartice, vojne veterane in vse, starejše od 65 let, ki pa seveda ne opravljajo kakšne pridobitne dejavnosti, je medkrajevni potniški promet od 1. julija dalje brezplačen. Vlogo za vozovnico je potrebno oddati na prodajnih mestih ali po še bolje – po pošti. Po pošti po povzetju ali pa na katerem od prodajnih mestih integriranega javnega potniškega prometa ali na prodajnem mestu Slovenskih železnic, pa se lahko vozovnica prevzame. Strošek izdaje kartice je 3 evre. In vesela novica tudi za dijake in študente – prevozniki bodo tudi letos, ne glede na njihov objektivno izjemno težak finančni položaj zaradi izpada dohodkov ob epidemije koronavirusa, ponudili brezplačno podaljšanje terminskih vozovnic za mesec julij in avgust.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Pogovor z direktorico ZD Medvode Marjeto Tomšič Matićevo smo pripravili 12. oktobra, torej v začetku tedna, ko še nismo slutilo s kakšno hitrostjo se nam približujejo strožji ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa in bolezni Covid 19. Razpolagali smo tudi s podatkom, da je Občina Medvode ena od dveh občin v Sloveniji, ki je zagotovila brezplačno […]