Rekonstrukcije lokalnih cest

5 avgusta, 20202min165

V teh dneh Občina Medvode pričenja z rekonstrukcijo treh zelo dotrajanih lokalnih cest. Po postopku hladne reciklaže s penjenim bitumnom bodo obnovili odseke cest v Zavrhu pod Šmarno goro (Spodnje Pirniče – Kobivar), cesto Sora – Trnovec in cesto Seničica – Medno. Izvajalec bo ta teden začel s pripravljalnimi deli na cesti v Zavrhu, nato bo nadaljeval z deli na Seničici in na koncu še na cesti Sora – Topol. Gre za tri bolj dotrajane odseke obremenjenih lokalnih cest, ki jih dnevno uporablja veliko število občanov in za obnovo katerih so si že dolgo prizadevale krajevne skupnosti in krajani. Po predhodnih analizah cestišč so se odločili za obnovo z reciklažo, ki omogoča hitrejšo in cenovno ugodnejšo obnovo v primerjavi s klasično rekonstrukcijo. Veseli so, da bomo do jeseni občanom lahko omogočili bolj udobno in varno uporabo teh treh cest. Izvajalec del je podjetje Gorenjska gradbena družba d.d., ki je bil izbran s postopkom javnega naročanja in je med štirimi ponudniki ponudil najnižjo ceno. Pogodbena vrednost vseh del znaša 389.059 EUR z DDV.

Udeležence v prometu prosijo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje. Postopek reciklaže ceste zahteva dela pod popolno zaporo zaradi ožjih cest in širokih strojev. Za zmanjšanje vpliva zapore na uporabnike cest, se bo večina pripravljalnih del izvedla pod delnimi zaporami, popolne zapore pa bodo vzpostavljene le v času priprave zgornjega ustroja in asfaltiranja.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V tem tednu so se v šolske klopi vrnili učenci 4. razreda OŠ Preska, ki so, zaradi pojava okužbe s koronavirusom, 14 dni preživeli v karanteni. Včeraj se je nova okužba pojavila v 8.a razredu OŠ Simona Jenka Smlednik. Tudi v tem primeru je šola upoštevala protokole in poskrbela za razkuževanje prostorov in organizacijo pouka […]