Prvi pasji park

5 oktobra, 20203min780

Ob 4. oktobru, dnevu živali, je Društvo Reks in Mila pripravilo druženje lastnikov in njihovih pasjih spremljevalcev. Pridružil se jim je tudi župan Nejc Smole, skupaj so tako uradno predali v uporabo medvoški pasji park. Tudi v prihodnje bo društvo prostor koristilo za izobraževalne dogodke, Nika Bergant pa je pripravila tudi informativni pano z govorico pasjega telesa. Krajevna skupnost Medvode – center je poskrbela za ograditev parka, Občina Medvode pa je vanj namestila klopi, pitnik in koš za pasje iztrebke ter prevzela skrb za vzdrževanje. Celoten strošek postavitve dobrih 600 kvadratnih metrov velikega parka znaša dobrih 10.000 EUR.

Društvo Reks in Mila ozavešča lastnike mačk in psov preko zloženk in člankov, preko brezplačnih delavnic za otroke in med drugim tudi na stojnici na medvoški tržnici. Tudi to soboto bo tako. Pripravili so zloženke o psih, mačkah in ježkih, posebno pozornost pa namenjajo tudi starejšim živalim in živalskim invalidom. Ponudili bodo tudi šivane reciklirane izdelke z živalskimi motivi. Prav vsak evro jim pride prav, saj vsak dan nahranijo 200 prostoživečih muc na 15 lokacijah na območju naše občine.

Ob tem naj ponovno spomnimo na obveznost pobiranja pasjih iztrebkov, ki jih sprehajalci lahko odložijo v več kot 90 zabojnikov za pasje iztrebke, ki so razporejeni po območju celotne občine. Če zabojnika ni na voljo v bližini, se pasje iztrebke odlaga v zabojnik za mešane odpadke. Pasji iztrebki niso le neprijetni na pogled, ampak so polni bakterij, ki so škodljive za zdravje in okolje, v katerem živimo. Iztrebki na kmetijskih zemljiščih lahko zaidejo v krmo, kar je nevarno za živali. Žal so koši za pasje iztrebke pogosto, še posebej v decembrskem času, tarča vandalov, kar ni poceni za občinski proračun. Ponovno pozivamo vse občane, da svojo energijo usmerjajo v aktivnosti, ki niso škodljive za okolje in našo skupno infrastrukturo.

 


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Vsi nagovori župana Občine Medvode Nejca Smoleta v letošnjem letu so namenjeni razmisleku o tem, kaj nas povezuje v skupnost. Tako je bilo tudi na slavnostni seji in še prej ob dnevu državnost. Na podlagi desetletja in pol vsakodnevnega spremljanja dela v skupnosti meni, da skupnosti ne dela denar in da ni rečeno, da je […]