Posebno priznanje Knjižnici Medvode

20 novembra, 20202min185

Navkljub epidemiji Kovida medvoška knjižnica še vedno omogoča izposojo knjig svojim uporabnikov, seveda ob spremenjenih pogojih delovanja. Tako so ta teden v povezavi z Občinsko civilno zaščito ponovno pričeli z možnostjo dostave knjig na dom. Tudi zaradi takega dobrega sodelovanja bo naša knjžnica jutri prejela posebno priznanje Združenja splošnih knjižnic Slovenije.

Komisija je projekt Knjižnice Medvode Okno v svet – zagotavljanje dostopnosti knjižničnih storitev v kriznih razmerah ocenila kot najboljši projekt na področju storitev za uporabnike ter mu dodelila nagrado ZSK za leto 2020. V obrazložitvi so zapisali.

V Knjižnici Medvode so ostali z uporabniki v težkih trenutkih izolacije v spomladanskem valu epidemije in kot otok stabilnosti, normalnosti in solidarnosti ustrezno odgovorili na potrebe in stiske uporabnikov. Dejavnosti, ki so jih izvajali, se po inovativnosti same po sebi ne razlikujejo od usmeritev drugih knjižnic, inovativna pa je njihova celovitost in vpetost v prizadevanje celotne skupnosti z vrsto produktivnih partnerstev. Vzpostavili so izjemno dobro sodelovanje s Civilno zaščito in z lokalno televizijo. Knjižnica je izkazala močno povezanost s svojim okoljem in izrazito družbeno odgovornost. Kljub oviram je ves čas ostala v stiku z uporabniki in bila pomembna opora za prebivalce. Povečala je vidnost in prepoznavnost v okolju, okrepila pozitivno podobo in pridobila vrsto koristnih znanj in povezav.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tik pred začetkom letošnjega vrhunca sezone v smučarskih tekih, nordijskega svetovnega prvenstva v Oberstdorfu, na katerem je bila danes na sporedu že preizkušnja v šprintu v prosti tehniki, je prišla odlična novica za slovenski tabor. Pri mednarodni smučarski zvezi so namreč odločili, da šprinterskih tekem, ki bi morale v marcu potekati na Norveškem, a so […]