Množično testiranje s hitrimi testi v Medvodah

24 decembra, 20202min345

Danes je na Tržnici Medvode potekalo množično testiranje s hitrimi testi, kjer je bil zelo velik obisk, saj se je testiralo skoraj 300 oseb. Že pred 16. uro je izvajalec testiranja porabil vse razpoložljive hitre teste za ta dan, zato se opravičuje vsem, ki danes niste prišli na vrsto. Med vsemi testiranimi je test pokazal pozitiven izvid pri približno 6 % vseh testiranih. Nova priložnost za testiranje s hitrimi testi v Medvodah bo že prihodnji teden.

Od ponedeljka, 4. januarja 2021 naprej, bo v Medvodah vzpostavljena stalna točka za brezplačno prostovoljno testiranje s hitrimi antigenskimi testi (HAGT). To bo potekalo vsak dan, od ponedeljka do petka, med 9. in 15. uro, v preddverju Kulturnega doma Medvode (Cesta ob Sori 13, 1215 Medvode). Testiranje bo izvajalo osebje Zdravstvenega doma Medvode.

V času epidemije in visokih tveganj okužbe je presejalno testiranje s hitrimi testi izjemno pomemben ukrep, ki pomaga zaustavljati širitev virusa ter hkrati omogoča vsaj omejeno opravljanje določenih dejavnosti. Predvideno je tudi hitro testiranje zaposlenih v vrtcih in prvi triadi osnovnih šol pred odprtjem teh ustanov.

Navodila za obiskovalce testiranja:
Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S sabo morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris. Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tako kot v Sloveniji nasploh smo tudi v Medvodah v prvih dneh letošnjega leta zabeležili porast števila obolelih z Covid 19, sedaj pa beležimo rahel upad. Število aktivno okuženih se giblje okoli 150, skupaj pa je bilo okuženih že več kot 1120 občanov. V naslednjem prispevku smo preverili, kako lahko huje obolelim pomagajo v Covid […]