Poezija iz mehurčkov

13 februarja, 20212min40

Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, Prešernovega dneva, je potekala osrednja občinska virtualna slovesnost z naslovom Poezija iz mehurčkov. Osrednji del prireditve je bila namreč predstavitev poezije in razmišljanja avtorjev, ki so sodelovali v kulturni akciji stik. Tradicionalno se na tej prireditvi podelijo tudi pletenice za delovanje na kulturno-umetniškem področju. Letos je bila podeljena le ena – za posebne dosežke v turbulentnem korona letu 2020 pedagogu, pesniku in pisatelju Juriju Marussigu. v njegovem opusu je osem zbirk poezije in tri pravljice, odločilna za nominacijo pa je bila lanskoletna zbirka haikujev z naslovom Večerna luna.

Prek spleta so se v praznovanje kulturnega praznika vključili tudi mladi ustvarjalci iz KUD Pirniče. Uprizoritvena zasnova in režija je bila v rokah Aljaža Rezarja. Na prav poseben način, prav tako prek spleta pa so nam svoje ustvarjanje v minulem letu prikazali tudi v KUD Oton Župančič Sora. Scenarij je bil v rokah Ane Veber, Boštjana Luštrika, Maje Arčon in Lee Onurfije Volk, ki je lansko leto po 35 letih na funkciji predsednika zamenjala Franca Plešca. Za vse nevešče novih tehnologij, vam bomo spletni dogodek predvajali tudi na naši televiziji v enem od sredinih terminov.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Pogovor z županom Občine Medvode, Nejcem Smoletom, v studiu TV Medvode. Pogovarjala se je urednica tvm, Silvana Knok. 3.marec 2021