Ah te orglice

11 marca, 20211min248

Prvi in drugi festival ustnih harmonik, ki nosi naslov »Ah, te orglice, sta bila leta 1991 in 1992 v Trebnjem, sledil je desetletni premor, poten pa so festival obudili v Mokronogu. Predlani so tako praznovali 20. jubilej, lansko leto so na sklepnem koncertu razglasili tudi Slovenski dan ustnih harmonik, letos pa so prav na ta dan, torej zadnjo soboto v februarju, pripravili, koronavirusni situaciji navkljub, 22. oziroma prvi spretni festival. Tako kot vrsto zadnjih let so tudi letos festival dodobra zaznamovali naši občani; dve skupini KUD Oton Župančič Sora Sorški orgličarji in Sorške face ter Vladimir Hrovat, umetniški vodja festivala, ki je hkrati tudi član Dua Sorarmonika, ki je prav na ta dan predstavila tudi z 18 skladbami, prirejenimi za ustno harmoniko.

Prav na Slovenski dan ustnih harmonik je Duo Sorarmonika izdal tudi zgoščenko z 18 skladbami, prirejenimi za ustno harmoniko. Več o tem v prihodnji oddaji.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Zaradi veljavnih ukrepov ob letošnjem svetovnem dnevu Civilne zaščite, 1. marca, regijske slovesnosti niso bile organizirane, bile pa podeljene nagrade in zahvale. Na redni seji štaba Civilne zaščite Občine Medvode, 24. marca, je poveljnik Franc Jarc predal 4 znake civilne zaščite za zasluge in prispevek pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči […]