Participativni proračun – predlagaj zdaj!

11 aprila, 20213min59

Včeraj, 7. aprila se je tudi uradno pričelo zbiranje predlogov za porabo participativnega dela proračuna, torej za projekte, ki jih boste predlagali občani sami in za katerih izvedbo bo potem poskrbela občina Medvode. Projekti bodo razdeljeni po 11. območjih in vsakemu je, glede na število prebivalcev, površino in število naselij na območju, določen del od skupaj 300.000 evrov sredstev, ki so namenjeni omenjenim projektom. V projektu poimenovanem Sodeluj in glasuj, lahko sodelujete vsi občani Občine Medvode, ki ste stari 15 let in več. Časa za oddajo projektov imate mesec dni, glasovanje pa bo potekalo v mesecu juniju. Občina Medvode je za zainteresirane novinarje pripravila tudi spletno novinarsko konferenco ob pričetku izvajanja projekta.

Še ene novica prihaja iz občinske uprave. Ponosni so, da se je občina Medvode letos uvrstila na 12. mesto med vsemi slovenskimi občinami v sklopu raziskovalnega projekta Zlati kamen. S tem spada med občine, ki ponujajo prebivalcem kakovostno raven življenja in jih odlikuje solidna in uravnotežena stopnja doseženega razvoja. Uvrstitev občini prinaša zlati ISSO certifikat razvojne odličnosti za leto 2021. Spmnimo leta 2017 je občina Medvode, pod okriljem istega projekta prejela naziv energetsko najbolj prodorne občine. Več o tem prihodnjič.

S prvim aprilom so začele veljati nove cene storitev gospodarskih javnih služb obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov za leto 2021. Na dopisni seji je o tem odločalo 36 članic Sveta Rcero Ljubljana od skupaj 40, kar je torej predstavljalo več kot 98 odstotno udeležbo. Med članicami sveta Rcero je se seveda tudi občina Medvode. Za občine družbenice in občine, kjer JP VOKA SNAGA izvaja tudi storitev zbiranja komunalnih odpadkov, to pomeni, da se povprečni mesečni strošek na gospodinjstvo poveča za 70 centov oziroma na osebo 24 centov.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Najboljši slovenski amaterski kolesar Andrej Žavbi, član TUŠ team, je prejšnji četrtek, na velodromu v Novem mestu za 523 metrov podrl svoj lastni svetovni rekord v starostni kategoriji 60+, ki ga je postavil lansko leto v Varšavi na Poljskem. V eni uri je namreč prevozil kar 46.255 metrov in kot je povedal dan kasneje, je […]