Komunalne novice

27 aprila, 20213min76

Že pred tedni smo poročali, da so s prvim aprilom začele veljati nove cene storitev gospodarskih javnih služb obdelave določenih vrst komunalnih odpadkov in odlaganja ostankov predelave ali odstranjevanja komunalnih odpadkov za leto 2021. Glede na nov odlok se bodo cene, če bodo pogoji izpolnjeni, po novem namreč spreminjale vsako leto in ne tri leta kot doslej. Za občine družbenice in občine, kjer JP VOKA SNAGA izvaja tudi storitev zbiranja komunalnih odpadkov, to pomeni, da se povprečni mesečni strošek na gospodinjstvo poveča za 70 centov oziroma 24 centov na osebo.

Ostajamo pri podobni temi – zemlja. V naši občini je bila zadnja tri leta prioriteta izgradnje kanalizacije na območjih z več kot 2tisoč populacijskimi enotami. Ta gradnja, torej projekt čisto zate, začel se je ravno v prvih dneh maja 2018, je v zaključevanju, saj manjka le še izgradnja črpališča. Za posamezne odseke so potrebne spremembe gradbenih dovoljenj, drugje pa so že v fazi pridobivanja uporabnih dovoljenj, to velja seveda za aglomeracijo Medvode, medtem ko je aglomeracija Pirniče odvisna od izgradnje povezovalnega kanala c-nula v Mestni občini Ljubljana. Občina pa se intenzivno pripravlja tudi na investicije na območjih, kjer je med 500 in 2000 populacijskih enot, to so naselja v KS Senica, KS Zbilje in KS Smlednik. Slednja, krajevna skupnost Smledniku je sicer le za las, le za kakšnih 50 populacijskih enot premajhna, da bi lahko računali na evropska sredstva.

In ko bo rešena problematika odpadnih voda na območjih z 500 do 2000 populacijskih enot, torej ko bo zgrajena kanalizacija in obnovljen vodovod v Krajevnih skupnosti Zbilje, Smlednik in Senica pa pride na vrsto še reševanje problematike odpadne vode na območjih, kjer je pod 500 PE. na katerih pa še ni povsem jasno, kako se je bo občina lotila. Trenutno je jasno le za osem naselij v Polhograjcih, za katere še vedno velja, da javne kanalizacije ne bo in prav tem je namenjen pravkar objavljen Javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za sofinanciranje nakupa in vgradnje malih komunalnih čistilnih naprav na območju občine Medvode za leto 2021. Odprt je do konca novembra. Sredstev za sofinanciranje pa 15 tisoč evrov.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Najboljši slovenski amaterski kolesar Andrej Žavbi, član TUŠ team, je prejšnji četrtek, na velodromu v Novem mestu za 523 metrov podrl svoj lastni svetovni rekord v starostni kategoriji 60+, ki ga je postavil lansko leto v Varšavi na Poljskem. V eni uri je namreč prevozil kar 46.255 metrov in kot je povedal dan kasneje, je […]