Kralj Ojdip

27 aprila, 20212min357

Sredi junija se na osrednjem prireditvenem prostoru ob tržnici Medvode obeta gledališka premiera Kralja Ojdipa – Obeta se sodelovanje najmanj petih kulturnih društev v koprodukciji z javnim zavodom Sotočje Medvode in Občinsko kulturno zvezo. Prejšnjo sredo je Janez Vencelj, ki se podpisuje pod režijo in dramaturgijo, projekt predstavil prek spleta – no, predvsem je osvetlil nekatere zgodovinske dogodke izpred več tisoč let, ko se je dogajala zgodba Kralja Ojdipa in še starejše zgodbe – Zakaj? Zato, ker smo ljudje še vedno enaki. In ker se v teh zgodbah zrcalijo tedanje družbene krize in odzivi nanje. In to v času epidemije.

Lljubitelji knjig in gozda, letošnja Branja drevesom, tako kot lansko leto, prav tako izvajamo vsak zase oziroma v krogu manjših skupin. Kjerkoli v svetu ste, v času dneva zemlje in dneva knjige odidite k najbližjemu drevesu oziroma v najbližji gozd in berite. Po želji lahko svoje utrinke delite z nami s podpisom hešteg: #branjadrevesom , bodisi na Instagramu bodisi na Facebooku. Takole nas nagovarjata na današnji dan zemlje in tik pred dnevom knjige Gregor Rozman in Jakob Šubic, pesnika in gozdna mistika in promotorja projekta Branje drevesom.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Pred izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo fekalne kanalizacije in obnovo vodovodnega omrežja na območju Zgornje in Spodnje Senice ter dela Ladje je Občina Medvode na lastnike zmljišč in objektov v začetku septembra naslovila vabilo na predstavitev idejnega projekta, ki ga je pripravilo na razpisu izbrano podjetje Vodnogospodarski biro Maribor. Hkrati je bil na posamezne lastnike […]