Zemljišče bioplinarne naprodaj

11 maja, 20212min34

Na spletni strani Družbe za upravljanje terjatev bank oziroma slabe banke smo zasledili vabilo k oddaji zavezujočih ponudb za nakup stavbnega in kmetijskega zemljišča v Zgornjih Pirničah. Gre za dve parceli v skupni izmeri 28.682 kvadratnih metrov, na katerih je nekoč stala Bioplinarna in drugi objekti. Po porušitvi je ta zemljišča slaba banka, ki je bila v stečajnem postopku podjetja Bioštrom ločitvena upnica, na dražbi januarja 2018 kupila po izklicni ceni 881 tisoč evrov. Dutb zdaj, torej po dobrih treh letih od nakupa, prodaja ta zemljišča samo kot celoto in po izklicni ceni 698.000 evrov, temu pa je treba prišteti še 22-odstotni davek. Rok za oddajo zavezujočih ponudb je do vključno 14. Maja do polnoči, vsi resni ponudniki pa morajo do tega roka vplačati varščino v višini 50 tisoč evrov.

Izvirni greh je že več kot dvajset let nazaj storila država, ki ni prisluhnila želji in potrebi Petačevih, da kmetijo iz vasi preselijo na pirniško polje. Še več, ko je slednjič le dovolila selitev kmetije, jo je umestila tik na rob vasi. Drugi greh je storil investitor sam, Miha Petač oziroma njegovo podjetje Bioštrom d.o.o., Ki je namesto bioplinarne, ki bi bila tehnološko vezana na hlev, mimo gradbenega dovoljenja zgradil elektroenergetski objekt. Nlb je za bioplinarno, ki jo je bilo potem potrebno podreti, namenila dobre štiri milijone in pol evrov kreditov. Iz občinske uprave sporočajo, da predkupne pravice ne bodo uveljavljali in da je pobuda slabe banke za spremembo namembnosti zemljišč ena od 425 pobud, ki se obravnavajo v okviru sprememb občinskega prostorskega načrta.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 3.6.2021: 36 fotografij za 30 let kdo upravlja naše vodovode junaki našega časa TD Pirniče z novim vodstvom po medvoškem kulturnem prazniku po sledeh kipa sv. Marjete od Prešerca do vrh Šmarne