Novi stari koncesionar

26 maja, 20213min133

Imamo novega oziroma starega koncesionarja, ki bo upravljal z občinskimi cestami, torej redno bo vzdrževal in opravljal zimsko službo še naprej podjetje HNG, ki je občini Medvode ponudilo katalog nižjih cen za posamezne storitve kot ostala dva ponudnika – Gorenjska gradbena družba in Komunalno podjetje Ljubljana. Še več, podjetje HNG bo skrbelo tudi za prometno signalizacijo in prometno opremo, največja sprememba pa je, da je koncesijska pogodba podpisana za tri in ne več za dve leti. V imenu občinske uprave bo ta dejstva komentiral Borut Gomboši, ki sicer vrši nadzor nad delom koncesionarja, v imenu slednjega pa Martin Plut, direktor HNG.

In sedaj, ko je koncesija podpisana za tri leta, občina in koncesionar pa se že dobro poznata, pa tudi problematiko, verjamemo, da bosta vendarle našla sistem planiranja, spremljanja dela, obračunavanja izvedenih del, ki bo omogočal večjo preglednost in transparentosti tako dela koncesionarja, kakor tudi pregledniške službe. Nekatere občine tako kot država na državnih cestah že uporabljajo sistem E-ceste. Ob pripravi prispevka pa smo lahko slišali tudi, da smo občani postali bolj zahtevni kot smo bili nekdaj, da ne rečemo razvajanji, vsaj kar se zimske službe tiče. Nič kaj lahko pa jim ni niti z nekaterimi lastniki obcestnih zemljišč.

Tudi z namenom, da se prej omenjeni stroški vzdrževanja občinskih cest čimbolj znižajo se je pred kratkim asfaltiralo dva odseka makadama v Polhograjcih, v skupni vrednost čez 100 tisoč evrov. Poteka tudi rekonstrukcija in asfaltiranje makadamske ceste od OŠ Pirniče proti pokopališču, pripravlja pa se še rekonstrukcija pločnika v Hrašah, fino asfaltiranje cest v Zbiljskem gaju, rekonstrukcija in asfaltiranje makadamskega odseka na cesti Preska – Tehovec – Suše, na cesti Trnovec – Setnica in križišča Toško čelo – Topol. Take ceste pa so tudi varnejše.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 3.6.2021: 36 fotografij za 30 let kdo upravlja naše vodovode junaki našega časa TD Pirniče z novim vodstvom po medvoškem kulturnem prazniku po sledeh kipa sv. Marjete od Prešerca do vrh Šmarne