Prostovoljci pridni kot čebelice

26 maja, 20212min80

Saj ste slišali tisto primero – priden kot čebela. In taki so prostovoljci. Že 22. leto zapored, letos od 17. do 23. maja, poteka Nacionalni teden prostovoljstva. Letošnji je namenjen prvenstveno vlogi prostovoljstva v dolgoživi družbi, zato izpostavljajo izjemne posameznike in skupine, ki nesebično in srčno podarjajo svoj čas, znanje ter energijo za drugega in za skupnost. To je gotovo eden pravih receptov za dolgoživost, pravi Tereza Novak, izvršna direktorica slovenske filantropije. Nekaj tovrstni zgodb so zbrali v časopisu Skozinskoz filantrop, ki so ga prostovoljke in prostovoljci delili po slovenskih krajih, tudi v Medvodah, danes dopoldne. V torek na slovesni dan prostovoljstva pa so razglasili prejemnike laskavih nazivov in z veseljem lahko povemo, da so prostovoljci v OŠ Preska ponovno potrdili naziv Junaki našega časa, občina Medvode pa je ponovno potrdila naziv Prostovoljstvu prijazna občina.

In še kratka novička, o kateri bomo poročali v Novicah med vodami, 27. maja: prejšnji četrtek je na izrednem občnem zboru poslanstvo vodenja Župnijske Karitas Preska Ivanka Šušteršič, na svojo lastno pobudo predala v roke nekdanjemu ustavnemu sodniku Miru Mozetiču iz Vaš.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 3.6.2021: 36 fotografij za 30 let kdo upravlja naše vodovode junaki našega časa TD Pirniče z novim vodstvom po medvoškem kulturnem prazniku po sledeh kipa sv. Marjete od Prešerca do vrh Šmarne