Modularni prizidek pri OŠ Preska

29 junija, 20212min112

Že prejšnjo sredo smo bili povabljeni na manjšo slovesnost ob uradnem odprtju v zadnjem letu največje investicije v družbene dejavnosti – modularnega prizidka k Osnovni šoli Preska. Program so pripravili kar učenci obeh četrtih razredov, ki že nekaj časa kraljujejo v teh novih prostorih in, če sodimo po videnem, so bili v njih zadovoljni, pa tudi z vso pripadajočo opremo. Slavnostni govornik podžupan Ivo Rep je nagovor zaključil z besedami – modularen prizidek se lahko prestavi tudi drugam, če prostorske stiske na tej šoli ne bo več. Pa vendarle – šolski okoliš ostaja tudi v prihodnje stabilen, kar pomeni – da prostorska stiska še naprej ostaja. Variante kako se bo reševala, pa glavni akterji še preigravajo.

Prav danes se je začelo korenito reševanje prostorske stiske v še eni od osnovni šoli, OŠ Simona Jenka Smlednik. Župan občine Medvode Nejc Smole je namreč na slovesnem začetku gradnje prizidka izročil pogodbo izbranemu izvajalcu del podjetju Tipo investicijske gradnje. Celotna pogodbena vrednost projekta znaša dober milijon evrov, polovico tega pa prispeva Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. V prizidku bodo urejene tri nove matične učilnice, trije kabineti za pedagoge, garderobe za telovadnico in povezovalni hodnik. Več o tej največji investiciji v družbene dejavnosti v tem letu pa v prihodnji oddaji. Podobno kot o današnjem, sedemnajstem srečanju upokojencev treh društev, ki delujejo v naši občini. Častni pokrovitelj, župan Nejc Smole jim je obljubil, da bo do leta 2030, občina Medvode starejšim najbolj prijazna občina.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Pred izdelavo projektne dokumentacije za izgradnjo fekalne kanalizacije in obnovo vodovodnega omrežja na območju Zgornje in Spodnje Senice ter dela Ladje je Občina Medvode na lastnike zmljišč in objektov v začetku septembra naslovila vabilo na predstavitev idejnega projekta, ki ga je pripravilo na razpisu izbrano podjetje Vodnogospodarski biro Maribor. Hkrati je bil na posamezne lastnike […]