Trajnostno mobilni

28 septembra, 20211min224

Na novinarski konferenci pretekli ponedeljek “trajno trajnostno” je koordinator evropskega tedna mobilnosti Gregor Rozman predstavil aktivnosti, ki so se že, oziroma naj bi se še odvijale v okviru medvoškega tedna mobilnosti. Ta se je dejansko začel že v začetku septembra s postavitvijio razstave na prostem z naslovom Hraški konji, zaključil pa preteklo sredo na dan brez avtomobila. Svetovalka župana za investicije in evropske projekte Katja Gomboši Telban je predstavila projekte, ki so v zadnjih petih letih sledili ukrepom trajnostne mobilnosti – ti so zapisani v celostni prometni strategiji Občine Medvode. Župan Nejc Smole pa je predstavil projekte, ki naj bi se gradili v bližnji prihodnosti.

Kdo ne bi spoznal najbolj aktivnih medvoških upokojenk v oranžnih majčkah, ki nam s svojo energijo in zagnanostjo dajejo zgled in tudi malce slabe vesti? Seveda teden mobilnosti ne more brez njih – sodelovale so v kar nekaj aktivnostih, tudi na tradicionalnih sprehodih polje gozd voda.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V Pirničah so se v soboto zbrali gasilci pripravniki in pa članice iz različnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so na ta dan opravile zanimivo gasilsko izobraževanje. Temeljilo je predvsem na praktičnem prikazu vsakdanjih nepričakovanih nesreč, ki se lahko zgodijo v domačem gospodinjstvu. Veste kaj storiti, če se vname kuhinjski plin?