Test hoje

5 oktobra, 20212min322

Zdravstveni dom Medvod je že leta 2002 pričel z izvajanjem zdravstveno vzgojnega programa za odraslo populacijo z naslovom »promocija zdravja«, ki sta ga takrat za celotno državo pripravila Ministrstvo za zdravje in projekt Cindi Slovenije. Program, v katerega je vključen tudi test hoje na 2 kilometra, je temeljil na predpostavkah, da ima več kot polovica Slovencev in tudi Medvoščani nismo odstopali od tega, prekomerno telesno težo, da jih še vedno preveč kadi in prekomerno uživa alkoholne pijače, in da so bile naše življenjske navade precej slabe, ker da se nepravilno prehranjujemo in premalo gibljemo. Kako kaže danes?

Bi si pa v Zdravstven domu Medvode na naslednjem ETM želijo bolj številčno udeležbo, da bi dobili bolj realno sliko telesne zmogljivosti občanov. Ob včerajšnji tragični smrti dekleta zaradi domnevno neželjenega učinka cepljenja s cepivom Jansen, tudi v ZD Medvode do nadaljnega s tem cepivom ne cepijo več. Na razpolago je le Faiser. Po novem sta tudi cepilna dneva brez naročanja ponovno le dva, ponedeljek in torek. Lahko pridete že po tretji odmerek, če je od drugega minilo več kot 6 mesecev.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Letošnje poletje je za naravo in živali zelo neprijazno. Visoke temperature in pomanjkanje vode močno vplivajo na življenjske razmere, tako domačih kot divjih živali, zato je pomembno, da pomislimo tudi nanje. Kdo bi bil najbolj primeren sogovornik na to temo kot naša letošnja prejemnica plakete Jakoba Aljaža, Mojca Furlan, s katero smo se odpravili do […]