Mladim prijazna občina

19 oktobra, 20211min173

Občina Medvode je prejšnji četrtek na slovesnosti v predsedniški palači tudi uradno prejela certifikat mladim prijazna občina za obdobje 2021 – 2025. To je priznanje občinam, ki uspešno izvajajo ukrepe, usmerjene v integracijo mladih, starih od 15 do vključno 29 leta, v posamezne dele življenja družbe, predvsem pa v spodbujanje čim hitrejšega osamosvajanja mladih. Na novo ga je prejelo sedem občin, potrdilo pa šestnajst občin. Certifikat podeljuje Institut za mladinsko politiko v sodelovanju s Skupnostjo občin slovenije in pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja.

Do 8. Novembra je odprt razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v najem, ki bodo upravičencem predvidoma oddana in vseljiva v naslednjih treh letih. Prvenstveno glede na socialni status bo oblikovana enotna prednostna lista, prednostni kategoriji pa sta dejansko mlade družine do 35 let in mladi do 30 let. Do tu vse lepo in prav, le naslednji podatek je bolj klaveren. Trenutno sta na razpolago le dve stanovanji: izpraznjeno dvosobno stanovanje v velikosti slabih 60 kvadratnih metrov, za neprofitno najemnino 228 evrovmesečno in garsonjera v velikosti borih 19 kvadratov za neprofitno najemnino 51 evrov mesečno.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V Pirničah so se v soboto zbrali gasilci pripravniki in pa članice iz različnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so na ta dan opravile zanimivo gasilsko izobraževanje. Temeljilo je predvsem na praktičnem prikazu vsakdanjih nepričakovanih nesreč, ki se lahko zgodijo v domačem gospodinjstvu. Veste kaj storiti, če se vname kuhinjski plin?