Inšpekcije tako in drugače

2 novembra, 20212min175

Občinski svet Občine Medvode je na oktobrski seji sveta potrdil končni vsebini dveh odlokov, ki sta povezana z občinsko inšpekcijsko službo v prihodnje, torej po 1. januarju leta 2022. S prvim odlokom so potrdili ustanovitev Organa skupne občinske uprave Medobčinskega inšpektorata in redarstva občine Radovljica, Škofja Loka, Medvode in Naklo, s sedežem v Radovljici. Posledično pa so morali spremeniti tudi odlok o organizaciji in delovnem področju občinske uprave Občine Medvode. Konkretneje o tem konec leta, tokrat pa odgovor na vprašanje, s čim se je letos ukvarjala občinska inšpekcija služba. Želeli smo sicer sogovornika na to temo, vendar smo se morali zadovoljiti le s pisnim odgovorom Mateja Osolnika z urada župana.

Že sredi leta 2019 so inšpekcijske službe, poleg občinske še državne, gradbena, kmetijska in tržna, spet morale stopiti skupaj, tako kot že večkrat, ko gre za »projekte« družine Zavašnik, žal znane predvsem po tragediji v diskoteki Lipa. In s čim se inšpektorji ukvarjajo zadnji dve leti? S šestimi mobilnih hišicami, ki so jih Zavašnikovi postavili pod imenom Village Lipa in to na črno, zato gradbena inšpekcija terja njihovo odstranitev. Postavljene so na kmetijsko zemljo, del tudi na parkirišče, za katerega pa je kmetijska inšpekcija že leta nazaj zahtevala, da se povrne v prvotno stanje. Pa nič. Še več – inšpekcijski zavezanec hišice trži in vabi na »kurje župce« v Club Seven.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V nedeljo, 28. novembra, tradicionalno na prvo adventno nedeljo, bomo na naši televiziji že 30-tič pripravili oddajo Klic dobrote. Leta 1992 je Ivanka Šušteršič, sinomim za Karitas v naši občini – prvič sedela v našem studiju, sprejemala vaše klice in tudi obiske in zbirala denarna sredstva, pa tudi materialne dobrine, obleke, igrače…skratka to je bilo […]