Vitezi iz Sore

8 novembra, 20211min16

V sklopu domoznanskih predavanj v medvoški knjižnici je v torek, 20. novembra dr. Jurij Šilc obiskovalce pobliže seznanil s plemiči iz Sore. Po ohranjenem pisnem gradivu so na območju Sore in Drage živeli od sredine 12. do sredine 13. stoletja, v naše kraje pa so prišli s Koroške od koder so doma tudi njihovi gospodje Spanheimi. Plemiči iz Sore so imeli svoj sedež v gradu na vrhu Gradišča nad Drago, sicer pa je njihova zgodovina in vloga v zgodovini ovita še v precej gosto tančico skrivnosti, ki raziskovalcem zgodovine daje še kar nekaj zanimivih izzivov.

V Knjižnici Medvode so začeli tudi s četrto sezono Medvoške knjižne transverzale. Projekt je namenjen osnovnošolskim otrokom in njihovim družinam, saj poleg šolarja sodeluje vsaj še en odrasel član družine npr. mama, oče, babica, dedek, skrbnik. Z njim želijo spodbujati družinsko branje, bralne navade ter pozitiven odnos do branja, pa tudi spoznavanje občine Medvode in sodelovanje med zavodi.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V nedeljo, 28. novembra, tradicionalno na prvo adventno nedeljo, bomo na naši televiziji že 30-tič pripravili oddajo Klic dobrote. Leta 1992 je Ivanka Šušteršič, sinomim za Karitas v naši občini – prvič sedela v našem studiju, sprejemala vaše klice in tudi obiske in zbirala denarna sredstva, pa tudi materialne dobrine, obleke, igrače…skratka to je bilo […]