Čisto zate – gradnja zaključena

29 novembra, 20212min112

Že v prejšnji informativni oddaji smo poročali o tem, da gradnja povezovalnega kanala C- nula, ki je sestavni del velikega projekta Čisto zate in ki bo kanalizacijo iz občine Vodice in dobršnega dela naše občine privedel do centralne čistilne naprave v Zalogu, že poldrugo leto stoji. Od dobrih dvanajstih kilometrov ga je zgrajeno slabih deset, na dobrih dveh kilometrih pa se zapleta – ponovno so glasni nasprotniki gradnje, menda s ciljem, da se zaščiti ljubljanski vodonosnik. Ljubljanski župan Zoran Jankovič pa meni, da gre zgolj za predvolilno gonjo proti njemu osebno. To naj bi veljalo tudi za razveljavitev pravnomočnega gradbenega dovoljenja za del trase, kar je pred kratkim storilo okoljsko ministrstvo. Temo tokrat nadaljujemo z odgovorom na vprašanje, kako projekt Čisto zate, sicer poteka v naši občini?

V naši občini je bila zadnja dobra tri leta prioriteta izgradnja kanalizacije na območjih z več kot dva tisoč populacijskimi enotami. Ta gradnja, torej projekt Čisto zate je v gradbenem smislu zaključen. Občina pa se v letošnjem letu že intenzivno pripravlja tudi na investicije na območjih, kjer je med 500 in 2.000 populacijskih enot, to so naselja v KS Senica, Zbilje in Smlednik. Kaj se torej že dogaja na terenu?


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V Pirničah so se v soboto zbrali gasilci pripravniki in pa članice iz različnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so na ta dan opravile zanimivo gasilsko izobraževanje. Temeljilo je predvsem na praktičnem prikazu vsakdanjih nepričakovanih nesreč, ki se lahko zgodijo v domačem gospodinjstvu. Veste kaj storiti, če se vname kuhinjski plin?