Svetniki urejajo prostor

14 decembra, 20211min88

Svetniki se že pripravljajo na decembrsko sejo občinskega sveta, ki bo prihodnjo sredo. Vsi zainteresirani so bili že prejšnjo sredo vabljeni na sejo odbora za urejanje prostora in ekologijo, na kateri so obravnavali sklep o lokacijski preveritvi v enoti urejanja prostora ME_1565, torej na območju, kjer je nekdaj stal Sokolski dom, kasneje ZD Medvode, na koncu pa Donitova poslovna stavba. Tema je bila sicer načrtovana že na oktobrski seji sveta, pa je bila kasneje, predvsem zaradi zadržkov odbora, umaknjena z dnevnega reda. Razlog… Investitor, podjetje Kro, je namreč želel zgraditi manj parkirnih mest na stanovanjsko enoto kot jih določa zakonodaja.

Določen dvom, ko gre za vprašanje parkirnih mest je upravičen. Spomnimo, leta 2010 so se morali namreč občinski svetniki ukvarjati s spremembo prostorsko ureditvenih pogojev prav zavoljo parkirišč in tako omogočiti legalizacijo treh večstanovanjskih objektov v Vikrčah.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V Pirničah so se v soboto zbrali gasilci pripravniki in pa članice iz različnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so na ta dan opravile zanimivo gasilsko izobraževanje. Temeljilo je predvsem na praktičnem prikazu vsakdanjih nepričakovanih nesreč, ki se lahko zgodijo v domačem gospodinjstvu. Veste kaj storiti, če se vname kuhinjski plin?