Virtualno v Sori

20 decembra, 20212min116

Kot smo že poročali je odprtje razstave letošnjega EK tempora Sora potekalo le preko spleta, kjer si ga je možno na youtube kanalu še vedno ogledati. Kulturni program na odprtju pa so sooblikovali tudi ostali člani kulturnega društva Oton župančič Sora. Na splet se je preselilo tudi Mikavževanje v Sori, pa tudi Sorški orgličarji so svojo letno produkcijo posneli in bo dano v poslušanje in na ogled, k sodelovanju so namreč povabili tudi sorške folkloriste, na voljo le prek malih ekranov – računalnikov, mobilnikov in tudi tv ekranov.

Letošnje odprtje 27. tradicionalne likovne razstave Ex-tempore Sore je torej potekalo le prek spleta in to že drugo leto zapored. Samo razstavo pa si lahko še štirikrat ogledate tudi v živo. Na temo letošnjega ektempora Pod svobodnim soncem je ustvarjalo 39 slikarjev, ljubiteljskih in akademskih, in oddalo kar 51 del. Umetnostna zgodovinarka in likovne kritičarka Anamarija Štibilj Šajn, ki je zadnjih deset let stalnica sorškega likovnega extepora, je na spletnem odprtju razstave ocenila, da je ektempore s posameznimi deli dosegel izjemno kvaliteten nivo.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Letošnje poletje je za naravo in živali zelo neprijazno. Visoke temperature in pomanjkanje vode močno vplivajo na življenjske razmere, tako domačih kot divjih živali, zato je pomembno, da pomislimo tudi nanje. Kdo bi bil najbolj primeren sogovornik na to temo kot naša letošnja prejemnica plakete Jakoba Aljaža, Mojca Furlan, s katero smo se odpravili do […]