Poročilo Računskega sodišča

14 februarja, 20222min66

Računsko sodišče RS je prejšnji teden objavilo končno poročilo o reviziji poslovanja Občine Medvode v letu 2019. Računsko sodišče si je za cilj zadalo, da poda mnenje o tem, kako pravilno je Občina Medvode pripravila proračun, ga izvrševala in pripravila zaključni račun; kako pravilno je občina ravnala pri prodaji nepremičnega premoženja in pri oddaji prostorov v najem; kako pravilno je ravnala pri javnih naročilih za investicije, pri tekočih transferjih in pri sofinanciranju dela in projektov nepridobitnih organizacij, različnih društev in ustanov prek javnih razpisov, pa tudi kako pravilno je delovala na področju zadolževanja in drugih področjih poslovanja. Računsko sodišče je izreklo mnenje s pridržkom, ker občina ni dosledno poslovala v skladu s predpisi in pogodbenimi določili. Kar sploh ni tako slabo mnenje. V zgodovini novodobne Občine Medvode smo bili namreč vajeni negativnih mnenj.

V prihodnji oddaji pa bo na temo tako poročil računskega sodišča kot tudi poročil nadzornega odbora spregovoril Mitja Starman, nadzornik z najdaljšim stažem pri nas.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 23.6.2022: Za konec šole – uradno odprtje prizidka Hura – počitnice so tu Medvoška delegacija v Crestu Poudarki s seje občinskega sveta Gasilci praznujejo visoke jubileje Skrbno ravnajmo s pitno vodooskrbe Pestro dogajanje v medvoški knjižnici Na občinskem strelskem tekmovanju