Z Ado po Armeniji

12 aprila, 20221min82

V medvoški knjižnici se ves čas dogajajo zanimive stvari – prejšnji teden so tako združili odprtje nove fotografske razstave z zanimivim potopisnim predavanjem domačinke iz Zbilj, Ade Trkulja. Ada se je lani odpravila na potovanje k prijateljici Liliji v Armenijo, ki jo je spoznala na enem izmed družabnih omrežij. Ta je Ado peljala na pot po jugu Armenije, kjer se vijejo več desetletni boji z Azerbajdžanom, pa vse do severa, kjer Armenija meji z Gruzijo in ji tako predstavila najstarejšo krščansko državo, z nam nerazumljivim jezikom, svojo pisavo, dobro hrano, prijaznimi ljudmi in zanimivimi običaji ter življenjskim utripom.

V lanskem letu so v knjižnici Medvode uvedli kar nekaj novosti, med drugim so pred vhodom namestili tudi šest zabojev – paketnikov, ki vam omogočajo brezstični prevzem knjižničnega gradiva izven delovnega časa Knjižnice, vse gradivo, namenjeno izposoji, kar 90 tisoč enot, pa so lansko leto opremili s posebnimi RFDI nalepkami.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V Pirničah so se v soboto zbrali gasilci pripravniki in pa članice iz različnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so na ta dan opravile zanimivo gasilsko izobraževanje. Temeljilo je predvsem na praktičnem prikazu vsakdanjih nepričakovanih nesreč, ki se lahko zgodijo v domačem gospodinjstvu. Veste kaj storiti, če se vname kuhinjski plin?