Brvi za povezovanje

4 maja, 20222min166

V začetku leta je Občina Medvode skupaj z Mestno občino Ljubljana pristopila k obnovi brvi za kolesarje in pešce, ki povezuje Vikrče z Mednom. Meja med obema občinama namreč poteka po sredini reke Save, posledično torej po sredini brvi. Obnova, ki je vredna več kot 170 tisoč evrov, je v zaključni fazi – manjka le še nekaj podrobnosti.

Z obnovo brvi v občini Medvode sledijo Celostni prometni strategiji Občine Medvode in spodbujajo trajnostno mobilnost. Brv je namreč ena izmed glavnih vstopnih točk na kolesarsko pot Medvode – Pirniče – Vikrče, ki bo z novo kolesarsko brvjo čez reko Savo v Medvodah, povezala Medvode in Ljubljano. Dela na projektu, vsaj zaenkrat, potekajo po načrtu. Da gre za enega najlepših projektov v letošnjem letu je že večkrat poudaril župan občine Medvode Nejc Smole, ki je z izvajalcema del, to sta podjetji Lavaco in podjetje V3, decembra lani podpisal pogodbo, skupaj v višini 2, 2 milijona evrov.

Ko smo že pri Donit Tesnitu – projekt se sicer izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020 in sledi spodbujanju nizkoogljične strategije za vse vrste območij, zlasti urbanih, spodbuja multimodalno urbano mobilnost in sledi specifičnemu cilju izboljšanja kakovosti zraka v mestih.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V Pirničah so se v soboto zbrali gasilci pripravniki in pa članice iz različnih prostovoljnih gasilskih društev, ki so na ta dan opravile zanimivo gasilsko izobraževanje. Temeljilo je predvsem na praktičnem prikazu vsakdanjih nepričakovanih nesreč, ki se lahko zgodijo v domačem gospodinjstvu. Veste kaj storiti, če se vname kuhinjski plin?