Kako do primerne najemnine

17 maja, 20222min176

Konec lanskega leta je bil odprt razpis za oddajo neprofitnih stanovanj v najem, ki bodo upravičencem predvidoma oddana in vseljiva v naslednjih treh letih. Prednostni kategoriji sta ponovno bili Mlade družine do 35 let, ki pridobijo dodatnih 100 točk, in mladi do 30 let, ki pridobijo 80 točk. V času razpisa sta bili na razpolago samo dve stanovanji. Izpraznjeno dvosobno stanovanje v velikosti slabih 60 kvadratnih metrov na Škofjeloški ulici v Preski in garsonjera na Ulici k studencu v Medvodah v velikosti borih 19 kvadratov. Šele v mesecu aprilu je bil razpis zaključen in izdelana je bila prednostna lista 31 upravičncev. Kdo dejansko je upravičen do neprofitnega stanovanja oziroma kakšne so njihove možnosti priti do razumno visoke najemnine?

Za pomoč in dodatne informacije, kako do subvencije tržne najemnine, se občani lahko obrnete na lokalno pristojni Center za socialno delo. Občina Medvode fonda neprofitnih stanovanj ob teh cenah nepremičnin ne uspe povečati, ne napoveduje pa niti kakšnih drugačni obliki pomoči kot je subvencioniranje oberstne mere ali morebitno poroštvo pri kreditih ob nakupu stanovanja. In če gre zaupati predvolilnim obljubam, bo stanovanjska problematika, ena od pomembnejših tem nove državne vlade, vredna svojega ministrstva.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 23.6.2022: Za konec šole – uradno odprtje prizidka Hura – počitnice so tu Medvoška delegacija v Crestu Poudarki s seje občinskega sveta Gasilci praznujejo visoke jubileje Skrbno ravnajmo s pitno vodooskrbe Pestro dogajanje v medvoški knjižnici Na občinskem strelskem tekmovanju