Lepota harmonije

24 maja, 20221min115

Z roko v roki s kulturnim festivalom pa se je letos odvilo tudi srečanje pobratenih in prijateljskih mest v Medvodah. V soboto, 14. maja, je bila v Galeriji na sotočju odprta razstava »Mejni stereotipi« v organizaciji Mednarodnega odbora Medvode, ki so se je udeležili tudi gostje iz pobratenega francoskega Cresta in italijanskega Ponte San Nikola. Ti so v petek najprej obiskali hišo EU v Ljubljani, kjer so predstavili rezultate ankete o mejnih stereotipih, ki je bila izvedena v vseh prijateljskih mestih v okviru projekta. Sobotno dopoldne pa je bilo namenjeno predstavitvam obeh mest na tržnici Medvode, a o tem več prihodnjič, nadaljujemo pa z najpomembnejšim dogodkom srečanja.

Na Televizije Medvode pripravljamo za vas tudi krajšo oddajo, v katerem bodo združeni vsi prispevki o srečanju, prav tako pa bo v sklopu oddaje tudi posnetek razmišljanj o mejnih stereotipih, ki ga je Mednarodni odbor Medvode pripravil v sodelovanju z Luko Ilinčičem in Urbanom Pipanom in je bil del petkovega srečanja predstavnikov v Evropski hiši v Ljubljani.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Letošnje poletje je za naravo in živali zelo neprijazno. Visoke temperature in pomanjkanje vode močno vplivajo na življenjske razmere, tako domačih kot divjih živali, zato je pomembno, da pomislimo tudi nanje. Kdo bi bil najbolj primeren sogovornik na to temo kot naša letošnja prejemnica plakete Jakoba Aljaža, Mojca Furlan, s katero smo se odpravili do […]