Medvode v gibanju

13 junija, 20222min64

Pretekli vikend so Medvode ponovno zavzeli športni navdušenci. V sklopu 6. festivala Medvode v gibanju se je v centru Medvod odvijalo nemalo športnih tekmovanj, predavanj in zanimivih dogodkov, kjer je vsakdo, bodisi udeleženec ali obiskovalec, lahko našel nekaj zase. vrhunec je festival doživel v soboto z že 5. nočnim tekom med vodami.

V okviru Festivala Medvode v gibanju se je že dan prej odvila tudi Žogarija, že drugo leto zapored v Medvodah. Gre sicer za projekt, ki že 17. leto zapored uteleša prepričanje, da nogomet in šport nasploh izboljšata kakovost življenja mladih in jim vceplja vrednote kot so solidarnost, poštenost, odgovornost… in tako naprej. Pogovarjali smo se z avtorjem projekta z našim občanom Slavkom Sakelškom, ki je tudi urednik oddaje z enakim naslovom, torej Žogarija, ki bo na ogled na nacionalni televiziji in jeseni tudi na naši televiziji.

Najmočnejši Slovenec je Medvoščan. To soboto je v sklopu festivala Medvode v gibanju prvič potekalo tudi tekmovanje za najmočnejšega Slovenca. Pomerilo se je 14 tekmovalcev tako iz Slovenije, kot tudi iz tujine, naziv najmočnejšega pa je še vedno ostal v rokah domačina in tudi organizatorja dogodka Matjaža Belšaka.

V festivalsko dogajanje je bil vključen tudi Zdravstveni dom Medvode, oziroma zdravstveno vzgojni center Medvode, ki v soboto dopoldne na Bonovcu ponovno pripravlja tradicionalni Test hoje na 2 kilometra……Delno pod okriljem festivala Medvode v gibanju pa je potekal tudi nedeljski 24. vzpon na Katarino. Ni bil tekmovalnega ampak rekreativnega značaja, več o tem prihodnjič, kakor tudi več o 4.memorialu Marijana Kerniča in hkrati 28. odprtem prvenstvu Medvod v Keglanju v organizaciji Kegljaškega kluba Hidro, ki je potekalo od 23. maja do 3. junija. Tokrat le kdo so bili zmagovalci – Dragica Čuček, Rado Rebolj in Bojan Selan.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 23.6.2022: Za konec šole – uradno odprtje prizidka Hura – počitnice so tu Medvoška delegacija v Crestu Poudarki s seje občinskega sveta Gasilci praznujejo visoke jubileje Skrbno ravnajmo s pitno vodooskrbe Pestro dogajanje v medvoški knjižnici Na občinskem strelskem tekmovanju