100 let PGD Smlednik

20 junija, 20222min183

Koronavirus je v zadnjih dveh letih poskrbel za marsikatero odpoved ali pa odložitev, četudi gre za tako pomembno praznovanje kot je 100 letnica. Tudi PGD Smlednik je bilo primorano praznovanje svojega prvega stoletja obstoja prestaviti. Z enoletnim odlogom pa se je to, s slavnostno akademijo, zgodilo v začetku junija, v športni dvorani v Smledniku, ki se je za en večer preoblikovala kar v festivalno dvorano.

Ta konec tedna so s svojim praznovanjem ob 110 letnici gasilstva nadaljevali tudi v PGD SP. Pirniče – Vikrče – Zavrh. Pred slabim mesecem dni smo namreč že poročali o slavnostni akademiji, ko jih je prišel pozdravit tudi takratni obrambni minister Matej Tonin, v prihodnji oddaji pa torej več o sobotni paradi in druženju. Še ostajamo pri gasilstvu… Zbiljska Dobrava je bila v soboto prizorišče gasilskega tekmovanja pionirskih in mladinskih desetin gasilske zveze Medvode. Enote mladih gasilcev iz šestih medvoških gasilskih društev so se pomerile v mokrih vajah s pravo gasilsko opremo in v teoretičnem znanju. Ob vsej tekmovalni vnemi pa so imeli mladi tudi možnost za medsebojno druženje in osvežitev z gasilsko cevjo.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 23.6.2022: Za konec šole – uradno odprtje prizidka Hura – počitnice so tu Medvoška delegacija v Crestu Poudarki s seje občinskega sveta Gasilci praznujejo visoke jubileje Skrbno ravnajmo s pitno vodooskrbe Pestro dogajanje v medvoški knjižnici Na občinskem strelskem tekmovanju