Izdatnost vrtine Studenčice

5 julija, 20222min42

V prejšnjih letih smo večkrat poročali o problematiki vodo oskrbe v naših Polhograjcih, predvsem o neustreznosti pitne vode v vaških vodovodnih sistemih oziroma o ukrepu obveznega prekuhavanja vode v prehrambene namene. Pa tudi o pomanjkanju pitne vode v Vodovodnem sistemu Topol. Tudi zato je občina Medvode že v lanskoletni proračun vnesla postavko Vodovod Polhograjski dolomiti. V letošnjem letu pa se s pomanjkanjem vode soočajo še drugje v Polhograjcih. Dovažati jo morajo gasilci. Sledi odgovor ali je VOKA SNAGA s sanacijo vrtine v Studenčicah rešila problematiko pomanjkanja pitne vode v tej vasi začasno ali dolgoročno, ali pa sploh ne.

Meteorologi zadnje dni že opozarjajo, da se soočamo z zgodovinsko nizkim nivojem podtalnice. Občina Medvode je na vse občanke in občane naslovila apel k zmanjšanju porabe pitne vode in k racionalnemu obnašanju. Ne polnimo bazenov, za zalivanju vrtov uporabimo zajem in hrambo deževnice, ki ni le bolj ekološka in cenejša rešitev, ampak tudi rastlinam bolj ustreza. Namesto ekološko spornega pranje vozil na domačem dvorišču, če je to res potrebno, obiščimo avtopralnico in še enkrat nas opozarjajo, da odvzem vode iz hidrantnega sistema brez soglasja upravljavca ni dovoljen.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Letošnje poletje je za naravo in živali zelo neprijazno. Visoke temperature in pomanjkanje vode močno vplivajo na življenjske razmere, tako domačih kot divjih živali, zato je pomembno, da pomislimo tudi nanje. Kdo bi bil najbolj primeren sogovornik na to temo kot naša letošnja prejemnica plakete Jakoba Aljaža, Mojca Furlan, s katero smo se odpravili do […]