Z vajo do znanja

24 oktobra, 20221min105

Letošnja tema meseca oktobra, ki je tudi mesec požarne varnosti, je preprečevanje požara litij-ionskih baterij in poteka pod sloganom “Tudi baterije lahko zagorijo. Preprečite požar baterij”. Ker so prostovoljni gasilci s Preske vajo gašenja električnega avtomobila izvedli v avgustu in so že takrat tematiko posvetili nevarnosti zaradi možnosti vžiga baterij med polnjenjem, pa so za občane tokrat pripravili ogled vaje reševanja ponesrečenca v prometni nesreči, ki so jo v torek izvedli pred njihovim gasilskim domom v Preski. Skupaj s krajevno organizacijo Rdečega križa so zatem izvedli še delavnico temeljnih postopkov oživljanja in uporabe defibrilatorja.

Že to soboto se na medvoški tržnici obeta pravtako že tradicionalni Preventivni dan, na katerem bodo poleg vseh šestih prostovoljnih gasilskih društev sodelovala še civilna zaščita, policija in slovenska vojska. Mi pa smo se že prejšnjo soboto odzvali tudi povabilu Zbiljski gasilcev na tradicionalni dan odprtih vrat – o tem več prihodnjič, tokrat pa o drugem srečanje medvoške gasilske mladine v Sori.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 01.12.2022 Participativni proračun tik pred vašim izborom Demenci prijazna točka Dan za spremembe v Pirničah Skupaj delajmo dobro Oratorijski dan v Smledniku Komu je bil napoti Ivan Kramberger O Dvorcu Goričane Tradicija Miklavževanja v Goričanah Čiščenje hraškega bajerja Preventivni dan v OŠ Preska Popotovanje po Gruziji