Lokalne volitve – predvolilne stojnice

18 novembra, 20223min169

Spet na medvoško tržnico, kjer je bilo v teh dneh, predvsem pa v soboto, kar pestro dogajanje. Pred lokalnimi volitvami so se mimoidočim občanom predstavljale vse liste in stranke oziroma njihovi kandidati. Stojnica socialnih demokratov je stala kar na Mercatorjevem parkirišču, v upanju, da se jim bo pridružilo več občanov. Volivce nagovarjajo kot edina levo usmerjena stranka, ki bo nujno potrebna za korektiv desne sredine, kot je listo Nejca Smoleta opisal Igor Lukšič.

Zelo živahno je bilo na stojnici Liste Sotočje, kjer letos z naborom kandidatov niso imeli težav. Svoje potencialne volivce nagovarjajo z bogatim predvolilnim programom, ki je osredotočen na težave posameznih volilnih enot. Skupna pa jim je skrb za kraj, ki bo prijazen vsem, ki prebivamo v njem, ne glede na to kako daleč od centra živimo.

Na sobotni stojnici je svoj program predstavila in z njim nagovarjala volivce tudi Slovenska demokratska stranka. Pri njih je bilo malo manj živahno kot pri njihovih sosedih, dveh nestrankarskih listah, saj so imeli pri polnjenju svojih list kar nekaj težav, bodoče volivce pa nagovarjajo z nadaljevanjem politike v korist vseh občank in občanov.

Nekaj dobre lokalne hrane so lahko dobili obiskovalci stojnice zelenih. Ena njihovih prioritet je samooskrba in to je bil tudi najboljši način, da pokažejo občanom, kaj je dobra hrana. Njihov nagovor volivcem pa je usmerjen v mirno kampanjo, brez turbolenc, čeprav si želijo več razprave v občinskem svetu, v glavnimi pa so usmerjeni k programu, ki ga imajo oblikovanega že 20 let.

Nova Slovenija si želi, da bi bila občina Medvode za svoje prebivalce njihov drugi dom in k temu stremijo tudi v svoji kampanji. Zato so prisluhnili občanom, ki so jih obiskali na stojnici in jih nagovarjali s predstavitvijo vrednot, ki jih zagovarjajo, kot so povezovalnost, pozitivna naravnanost in optimizem.

Na tržnici so se v soboto predstavljali tudi kandidati Liste Nejca Smoleta, mikrofon pa smo vključili na večerni predstavitvi programa v njihovih prostorih na Gorenjski cesti.

V skoraj uro in pol dolgi predstavitvi je Nejc Smole nekoliko bolj podrobno obrazložil njihovo preteklo delo in načrte za naslednji mandat.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 01.12.2022 Participativni proračun tik pred vašim izborom Demenci prijazna točka Dan za spremembe v Pirničah Skupaj delajmo dobro Oratorijski dan v Smledniku Komu je bil napoti Ivan Kramberger O Dvorcu Goričane Tradicija Miklavževanja v Goričanah Čiščenje hraškega bajerja Preventivni dan v OŠ Preska Popotovanje po Gruziji