Klic dobrote 2022

1 decembra, 20222min92

V teden Slovenske Karitas se je že 31. leto zapored vključila tudi naša televizija z oddajo Klic dobrote. Odločitev Župnijskih Karitas naše Občine je letos bila, da zbiramo sredstva za družine iz Ukrajine. Kako dragocena bo vaša pomoč, da bo dobrodelna organizacija Karitas še lažje opravljala to svoje poslanstvo smo spregovorili z generalnim tajnikom Škofijske Karitas Ljubljana Jožetom Kernom.

Doktorja Romana Globokarja, teologa in pedagoga, smo obiskali na njegovem delavnem mestu – nekateri ga poznate kot profesorja na škofijski klasični gimnaziji, kot profesorja na teološki fakulteti ali pa kot duhovnega pomočnika v župniji Sora in Sveta Katarina. No tokrat pa nam je spregovoril kot rektor bogoslovnega semenišča v Ljubljani, ki je pod svojo streho sprejelo begunce iz Ukrajine.

Da, podprimo Ukrajince jih pri tem – da se vrnejo v domovino z občutkom, da so bili v Sloveniji lepo sprejeti. V vsem tem obdobju, tridesetih let, smo z vašo pomočjo v oddaji Klic dobote, zbirali sredstva za posameznike, družine, ustanove, pred dvema letoma naprimer za dve deklici s cerebralno paralizo, za Brino in Kornelijo, lansko leto prav tako za terapije hudo bolnega duhovnika, Aleka Cviterja.

Hvala za vse vaše darove, vse dobro in vse lepo, naj vas ta adveni čas nagovori z vso svojo toplino.