Delo redarjev in inšpektorjev

9 maja, 20235min199

Že pred tednom smo poročali o tem, da so se občinski svetniki na zadnji seji sveta med drugim seznanili z analizo varnostnih razmer na območju občine Medvode v obdobju med leti 2018 in 2022, ko je bil na čelu PP Medvode še prejšnji načelnik, Feliks Strehar. Analizo pa je podal že novi načelnik – Klemena Jurjevčič, ki je svoje bogate izkušnje z delom v policiji nabiral po različnih policijskih postajah, nazadnje v največji Ljubljana Center. Občinski svetniki pa so se seznanili tudi z delom redarjev in inšpektorjev, ki s policisti večkrat delajo z roko v roki. S poročilom o delu Medobčinskega inšpektorata in redarstva štirih občin, občine Radovljice, Naklo, Škofja Loka in Medvode. Na področju naše občine deluje od začetka lanskega leta.

Torej še enkrat – da se izognete kazni zaradi napačnega parkiranja – ne parkirajte na parkiriščih, kjer je potrebna dovolilnica, če te nimate, če pa parkirate na parkirišču z omejenim časom parkiranja, pa s parkirno uro ali pa na čisto navaden kos papirja napišite čas prihoda. Kjer pa so nameščeni parkomati, pa je stvar povsem jasna – plačajte parkirnino.

Poročilo delovanju Medobčinskega Inšpektorata in redarstva so občinski svetniki obranavali na isti dan, ko je v Spodnjih Pirničah potekal rubež vsega premičnega premoženja Družine Zavašnik, o katerem smo že poročali. Več deset rubežnikov in policistov je zjutraj najprej prebudilo športnike iz Italije, ki so noč prespali v mobilnih hišicah Village Lipa. V njih je družina Zavšnik opravljala tržno dejavnost, kljub temu da so po ugotovitvah pristojnih inšpekcijskih služb postavljene na črno. Rubežniki so izpraznili vse prostore, tako kluba Seven kot tudi bungalove Village Lipa, ki naj bi jih pravtako prodali na dražbi in jih bodo novi lastniki, če se bodo ti našli, odpeljali z lica mesta, saj finančna uprava zanje nima primernih skladiščnih prostorov.

Da torej ne bo ostalo zgolj pri tem, da so inšpekcijske službe nemočne in da se stvari premaknejo le, kadar je posredi denar. Franc Zavašnik je namreč pred 12 leti prejel 600 tisoč evrov posojila, in jih zavaroval z vsemi nepremičninami na zemljišču v Spodnjih Pirničah. In ker posojila menda ni odlačeval je lastnina romala v roke upnikov, med največjimi pa je banka. Upniki z dražbo nepremičnin doslej niso imeli sreče, ali bodo z dražbo vseh premičnin uspešnejši, pa bomo videli? Na inšpekcijske službe smo naslovili vprašanje, kako bo rubež premičnin vplival na njihov postopek in seveda tudi, kaj je novega na primeru Ranča Maček. Rubež na njihove postopke menda ne vpliva – glede na odgovore inšpekcijskih služb glede Ranča Maček, pa gre ta po enaki poti.

Vprašanje ali se nam obeta nova Village Lipa, je očitno še kako na mestu. Občinski svetniki so na zadnji seji sprejeli tudi odločitev, da vsi lastniki zemljišč oziroma tisti, ki upravljate z njimi in ki želite spremembe ali dopolnitve Občinskega prostorskega načrte iz leta 2018 – lahko svoje pobude oddate do vključno 22. maja. Že v prejšnjih oddajah smo navedli, zakaj je do take odločitve prišlo.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 7.12.2023: * Pedro Opeka tudi v Medvodah * z Miklavžem prižgali praznične luči * v tednu karitativne dejavnosti * po 32. oddaji Klic dobrote * za veseli dan kulture v Vrbo * Dan za spremembe v Pirničah * z zborovskim petjem bogat vikend * fotografska razstava “Skupaj” * avtorski album […]