Izredna in dopisna seja

29 avgusta, 20231min356

Župan Nejc Smole je v ponedeljek, 7. avgusta sklical izredno sejo občinskega sveta, saj je želel svetnikom predstaviti celotno intervencijo in jim podati ažurne informacije, da so jih ti lahko predali naprej drugim občanom. Obenem pa so se seznanili tudi s tem, da bodo morali nekateri projekti zdaj počakati na boljše čase. Investicije po poplavi bodo namreč zagrizle v velik delež občinskega proračuna.

Občinski svet je imel od četrtka 17. do ponedeljka 21. avgusta tudi prvo dopisno sejo, na kateri so sprejemali predlog Odloka o uporabi sredstev proračunske rezerve Občine Medvode za financiranje izdatkov, povezanih z izvajanjem ukrepov ob poplavah v avgustu 2023 in blažitev njihovih posledic do višine 180.000 evrov. Sredstva bodo namenili za nabavo materialno-zaščitnih tehničnih sredstev, opreme, goriva, za delovanje pogodbenikov za tehnično reševanje, za nadomestila plač vpoklicanih pripadnikov sil civilne zaščite, zagotavljanje obrokov hrane in drugih pomoči socialno ogroženim ter za izvajanje ostalih ukrepov, potrebnih za blažitev prvih posledic poplav.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Vsi nagovori župana Občine Medvode Nejca Smoleta v letošnjem letu so namenjeni razmisleku o tem, kaj nas povezuje v skupnost. Tako je bilo tudi na slavnostni seji in še prej ob dnevu državnost. Na podlagi desetletja in pol vsakodnevnega spremljanja dela v skupnosti meni, da skupnosti ne dela denar in da ni rečeno, da je […]