Spet v šolo

14 septembra, 20232min298

V novo šolsko leto so vstopili učenci vseh štirih osnovnih šol in dveh podružnic na območju občine Medvode. Na prvi šolski dan je 188 prvošolcev v 10 oddelkih obiskal tudi župan Nejc Smole in nagovoril otroke, njihove starše in učitelje. Najmlajše šolarje so prvi dan v šolo pospremili tudi starši, učitelji in učenci višjih razredov pa so poskrbeli, da jim bo dogodek ostal v lepem spominu. Otroci pa so prejeli tudi priložnostno darilo Občine Medvode.

Župan Nejc Smole je skupaj z županom Občine Škofja Loka Tinetom Radinjo, obiskal tudi Osnovno šolo s prilagojenim programom Jela Janežiča v Škofji Loki, katere soustanoviteljica je, poleg občin Žiri, Železniki in občine Gorenja vas – Poljane tudi občina Medvode. Šolo v začetku šolskega leta obiskuje 26 otrok iz naše občine, med njimi pa so tudi štirje novinci v različnih oddelkih. Žal je, zaradi stečaja glavnega izvajalca prišlo do zamude pri gradnji nujno potrebnega prizidka šole, zato so učenci tudi to šolsko leto začeli na različnih lokacijah.

Kot smo slišali v uvodnem prispevku – največ učencev je pričakovano vpisanih v matično OŠ Preska, kar 468 in tudi prvošolarjev je največ prav v tej šoli, kar 50. To sta podatka, ki govorita o tem, da je nova šola vendarle potrebna – ne le da je pretesna niti ni potresno varna. Glede na razmere po katastrofalnih poplavah pa bo bržkone potrebno poseči tudi v novooblikovani sklad za izgradnjo nove šole, v katerega naj bi letos preusmerili 2 milijona evrov. Škoda na infrastrukturi je ocenjena na kar 11 milijonov evrov.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Do 22. septembra si lahko v medvoški knjižnici ogledate razstavo z pomenljivim naslovom »Le vprašaj, pa ti povem« Invalidskega društva Kengurujček Slovenije. To je le ena od priložnosti, s katero je društvo s sedežem v naši občini obeležilo letošnji jubilej. Društvo so pred dvajsetimi leti namreč ustanovili starši otrok s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega […]