Apel za dopolnilne dejavnosti

19 septembra, 20232min325

Prejšnji teden se je na svoji tretji redni seji v tem mandatu sestal Odbor za kmetijstvo in gozdarstvo Občine Medvode – zato, da se odborniki, pridružil se jim je tudi podžupan Leon Merjasec, seznanijo v kakšni fazi je osnutek novega kmetijskega pravilnika, ki naj bi ga naša občina, tako kot vse občine v Sloveniji, sprejele do konca letošnjega leta. Obstoječega je namreč povozil čas. Predvsem pa so se odborniki zbrali zato, da občina spelje vsaj sofinanciranje dopolnilnih dejavnosti na kmetijah še po starem pravilniku.

Kako torej deluje medvoški model Lokalno je zdravo? Občina Medvode in javni zavodi, šole in vrtec, so pogodbe o dobavi zdrave hrane za obdobje enega leta podpisale s sedmimi lokalnimi ponudniki hrane konec lanskega leta. Lokalni ponudniki so se zavezali, da bodo posameznim javnim zavodom prodali določeno količino svojih pridelkov in izdelkov, javni zavodi pa so se zavezali, da jo bodo kupili in to po ceni, kot so jo za enaka živila plačevali v času razpisa. Morebitno razliko pa krije občina Medvode, ki je v proračunu v ta namen rezervirala 25 tisoč evrov in tako zagotovila konkurenčnost zdrave lokalne hrane.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Smledniške klekljarice, ki delujejo v okviru Društva upokojencev Smlednik so v medvoški knjižnici pripravile že četrto razstavo svojih klekljarskih izdelkov in tokrat so se resnično izkazale, saj so poskušale stopiti iz običajnih okvirjev in tradicije ter na ogled postavile resnično pestro in izvirno razstavo. Ta bo v knjižnici na ogled do 19. aprila.