Mesec trajnostne mobilnosti

19 septembra, 20231min452

Nova kolesarska povezava Medvode – Pirniče – Vikrče, nova kolesarska brv čez Savo »Medvoški lok«, pešpot ob reki Sori, ki jo je žal vzela povodenj, projekt Inštituta za politike prostora »Šolska ulica pri Osnovni šoli Medvode«, pilotni projekt »Parkirne politike« Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, Prostofer, nova kolesarnica ob železniški postaji ….. to je le nekaj projektov, ki potrjujejo, da je občina Medvode med bolj dejavnimi na področju trajnostne mobilnosti. In na to dejstvo naj bi še dodatno opozorili v letošnjem Evropskem tednu mobilnosti, ki sicer vsako leto med 16. in 22. septembrom nagovarja obiskovalce središč mest, krajev, vasi, da bi bila mobilnost prijetnejša z manj izpušnimi plini in hrupa.

Program s podrobnim opisom projektov in prireditev Evropskega tedna trajnostne mobilnosti najdete na stojnicah v fizični obliki, prireditve so vpisane tudi v občinski koledar prireditev, vabimo pa vas tudi, da spremljate Facebook stran Celostna prometna strategija Občine Medvode.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Do 22. septembra si lahko v medvoški knjižnici ogledate razstavo z pomenljivim naslovom »Le vprašaj, pa ti povem« Invalidskega društva Kengurujček Slovenije. To je le ena od priložnosti, s katero je društvo s sedežem v naši občini obeležilo letošnji jubilej. Društvo so pred dvajsetimi leti namreč ustanovili starši otrok s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega […]