Pomoč po poplavah

19 septembra, 20232min125

V tem tednu se je začelo razdeljevanje pomoči tako tistim, ki so utrpeli škodo v julijskih neurjih, kot tudi oškodovancem v avgustovskih poplavah. V slednjem primeru gre za prvo humanitarno pomoč, v višini predvidoma od 500 do 3000 evrov vsem tistim upravičencem, ki so svojo vlogo do 28. avgusta naslovili bodisi na Rdeči Križ ali na katero od župnijskih karitas. Do petka so na občini Medvode zbirali tudi prijave škode na stvareh, vloge pa naj bi do 22. septembra vnesli v državno spletno aplikacijo Ajda. V nadaljevanju vas še enkrat spomnimo, kakšne oblike pomoči so, poleg prej omenjene, še na voljo oškodovancem v avgustovskih poplavah.

Za nekaj družin je bilo ob poplavah potrebno poiskati nadomestno stanovanje, saj so bili njihovi prostori neprimerni za bivanje. Poplavljenim so pri najnujnejši nastanitvi priskočili na pomoč sorodniki, sosedje, sostanovalci ali sokrajani pa tudi drugi. Nekaterim so začasno namestitev našli v Policijski akademiji v Tacnu, ki je prijazno ponudila pomoč. Bivanje v prostorih Policijske akademije pa kmalu, zaradi prihoda študentov ob začetku študijskega leta, ne bo več mogoče. Zato občina Medvode išče stanovanja za eno dvočlansko družino in dve tričlanski družini z možnostjo takojšnje nastanitve.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Do 22. septembra si lahko v medvoški knjižnici ogledate razstavo z pomenljivim naslovom »Le vprašaj, pa ti povem« Invalidskega društva Kengurujček Slovenije. To je le ena od priložnosti, s katero je društvo s sedežem v naši občini obeležilo letošnji jubilej. Društvo so pred dvajsetimi leti namreč ustanovili starši otrok s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega […]