Prvih 8000 dni je ključnih

19 septembra, 20231min136

25. obletnico delovanja Združenje kmečkih sirarjev Slovenije obeležuje na nekoliko drugačen način in sicer so se odločili, da bodo pripravili niz tematskih pogovorov ob siru. Teme pogovorov so zgodovinske, etnološke, prehranske in kmetijske. Prvi pogovor je potekal na planini v Lazu, drugi pogovor pa so gostili v naši občini, natančneje na Kmetiji Malenšek v Žlebah. Prehranski strokovnjak dr. Evgen Benedik je zbranim udeležencem predaval o mleku in mlečnih izdelkih v prehrani otrok in mladostnikov.

Združenje kmečkih sirarjev Slovenije je v sodelovanju s Škofijsko karitas Ljubljana odprlo račun za zbiranje sredstev za obnovo pogorele kmetije Mis. Podatke za nakazilo najdete na njihovi spletni strani.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Do 22. septembra si lahko v medvoški knjižnici ogledate razstavo z pomenljivim naslovom »Le vprašaj, pa ti povem« Invalidskega društva Kengurujček Slovenije. To je le ena od priložnosti, s katero je društvo s sedežem v naši občini obeležilo letošnji jubilej. Društvo so pred dvajsetimi leti namreč ustanovili starši otrok s prirojenimi in pridobljenimi okvarami celotnega […]