Evropski teden mobilnost 2023

26 septembra, 20232min210

Občina Medvode se je prvič uradno pridružila Evropskemu tednu mobilnosti leta 2016 in od takrat dalje postala ena najbolj aktivnih občin. Gre za projekt, katerega glavno vodilo je, da bi bila mobilnost prijetnejša brez izpušnih plinov, tako za naše podnebje kot tudi bržkone za naše zdravlje. Tudi letos je osrednje dogajajanje festivala, ki se je iz tedna razpotegnilo na mesec dni, najbolj odmevno in pa dogodkov polno prav ta teden med 16. in 22. septembrom. V tem evropskem tednu mobilnosti – telovadimo, hodimo, kolesarimo, se izobražujemo – ne le o trajnostni mobilnosti ampak o trajnostnem razvoju. Nekaterim aktivnostim smo se pridružili tudi mi s kamero.

Skratka dokazali smo, da se lahko tudi peš pride daleč in nazaj. In prislužili smo si kupon za 20 odstotni popust na vso zimsko nepremočjivo obutev v trgovini Bai, ki so jo avgustovske poplave močno prizadele, in darilni bon za – po Medvodah s kolesom in s čolnom po Zbiljskem jezeru, skupno akcijo javnega zavoda Sotočje in turističnega društva Zbilje.

Nova brv čez reko Savo Medvoški lok je bila namreč tudi izhodiščna točka za torkovo lahko kolesarjenje, z navadnimi nešportnimi kolesi. Ampak s kolesi – ki so bili deležni predhodnega brezplačnega hitrega servisa.

Servisiranje, ponovna uporaba, souporaba in recikliranje – to so štirje največji hiti krožnega gospodarstva kot so jih včeraj na parkirišču pred medvoško knjižnico promovirali v podjetju Zeos. Gre za podjetje za ravnanje z odpadki, ki je bilo ustanovljeno na podlagi direktive evropskega parlamenta in sveta o odpadni električni in elektronski opremi.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Sekcija Bezeg KUDa Jarem uspešno nadaljuje s pogovornimi večeri, kjer predstavljajo zanimive in uspešne sogovornike. V tokratnem pogovoru se je mladima izpraševalcem Sari in Kaji Bukovšak ter Juriju Marussigu pridružil naš občan Slavko Avsenik ml., ki navdušuje s svojim ustvarjalnim opusom in življenjsko energijo. Med drugim je že, in upamo da bo še, sodeloval tudi […]