Evropski teden mobilnost poln dogodkov

4 oktobra, 20232min204

Z dnevom brez avtomobila, v petek, 22. septembra, se je zaključil uradni del Evropskega tedna mobilnosti, ki se je sicer v Medvodah razpotegnil čez cel mesec in se iz trajnostne mobilnosti spremenil v gibanje za trajnostni razvoj. V Evropski teden mobilnosti se že tradicionalno vključuje tudi Zdravstveni dom Medvode – napovedan petkov test hoje, je zaradi vremena, ki je obetal dež, odpadel, postavljena pa je bila aktivna stojnica zdravstveno vzgojnega centra.

Podobni nasvet – čimanj mesa – če pa že, pa s spoštovanjem, boste slišali tudi v naslednjem prispevku, ko bomo poročali, kako so se v evropski teden mobilnosti vključili člani društva Reks in Mila ter njihovi simpatizerji, med njimi tudi mladi prostovoljci iz Osnovne šole Preska. Izjavo pa smo pridobili ta teden, ko so v društvu gostili delegacijo iz Trbovelj.

Z grafitiranjem in urbanimi poslikavami smo v Medvodah začeli s skupino grafitarjev iz Šiške, ki je leta 2017 in 2018, prav tako pod okriljem ETM, poslikala podvoz Medvoške ceste pod Gorenjsko cesto in bližnje avtobusno postajališče. V prihodnjih letih so projekt nadaljevali slikarji Peter Gaber, Matic Škulj, Renata Grmovšek in Andreja Eržen, lani pa so projekt nadaljevali preški osnovnošolci.

V evropski teden mobilnosti se je vključila tudi Fundacija Vincenca Drakslerja, s sedežem v Tržiču. V petek popoldan je klubske prostore Javnega zavoda Sotočje JEDRO za nekaj ur spremenila predvsem v izmenjevalnico oblačil.

 


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Sekcija Bezeg KUDa Jarem uspešno nadaljuje s pogovornimi večeri, kjer predstavljajo zanimive in uspešne sogovornike. V tokratnem pogovoru se je mladima izpraševalcem Sari in Kaji Bukovšak ter Juriju Marussigu pridružil naš občan Slavko Avsenik ml., ki navdušuje s svojim ustvarjalnim opusom in življenjsko energijo. Med drugim je že, in upamo da bo še, sodeloval tudi […]