Dan prosa pod kozolcem

10 oktobra, 20231min379

Ste vedeli, da je bilo proso včasih hrana revežev, danes pa se vrača v svet kulinarike tudi v bolj prefinjeni različici? Kako vse se lahko uporablja so lahko poskusili in videli obiskovalci kulturno-kulinaričnega dne, ki je na, sicer deževno septembrsko nedeljsko popoldne, privabilo številne obiskovalce. Vse skupaj se je dogajalo pod kozolcem kmetije Pr’Črnet.

Pod okriljem 33. dnevov evropske kulturne dediščine oziroma 11. tedna kulturne dediščine se je prav tako že prejšnjo nedeljo odvila še ena podobna prireditev in to v organizaciji Kulturnega društva Sejalec umetnosti Senica, pod Sejalčevo lipo na Senici, kjer je bila glavna tema prav tako– PROSO.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80



Zadnja novica

V soboto je v Domu krajanov Hraše potekalo predavanje na temo, kako zmanjšati količino odpadne hrane v gospodinjstvih. Domače turistično društvo je gostilo Majo Križnar s Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Predavanje so organizirali v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov, ki je potekalo od 16. do 23. novembra pod geslom – Vsak grižjaj spoštuj in odpadke […]