Dan prosa pod kozolcem

10 oktobra, 20231min276

Ste vedeli, da je bilo proso včasih hrana revežev, danes pa se vrača v svet kulinarike tudi v bolj prefinjeni različici? Kako vse se lahko uporablja so lahko poskusili in videli obiskovalci kulturno-kulinaričnega dne, ki je na, sicer deževno septembrsko nedeljsko popoldne, privabilo številne obiskovalce. Vse skupaj se je dogajalo pod kozolcem kmetije Pr’Črnet.

Pod okriljem 33. dnevov evropske kulturne dediščine oziroma 11. tedna kulturne dediščine se je prav tako že prejšnjo nedeljo odvila še ena podobna prireditev in to v organizaciji Kulturnega društva Sejalec umetnosti Senica, pod Sejalčevo lipo na Senici, kjer je bila glavna tema prav tako– PROSO.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Smledniške klekljarice, ki delujejo v okviru Društva upokojencev Smlednik so v medvoški knjižnici pripravile že četrto razstavo svojih klekljarskih izdelkov in tokrat so se resnično izkazale, saj so poskušale stopiti iz običajnih okvirjev in tradicije ter na ogled postavile resnično pestro in izvirno razstavo. Ta bo v knjižnici na ogled do 19. aprila.