Sanacija škode po poplavah

10 oktobra, 20232min170

Že v prejšnji oddaji smo poročali, da so občani in pravne osebe v roku oddali 280 vlog za oceno škode na objektih po avgustovskih velikih poplavah. Ta je ocenjena na dobre 4 milijone evrov. Na območju občine Medvode je sicer zabeleženih za dobrih 28 milijonov evrov škode. Od tega država ocenjuje za dobrih 12 milijonov evrov škode na vodotokih, 10 milijonov evrov škode pa je zabeležene na javni infrastrukturi v lasti in upravljanju Občine Medvode. Na območju naše občine se je sprožilo tudi 22 plazov. Njihova sanacija je ocenjena na skoraj poldrugi milijon evrov. Fazi intervencije in popisu škode sledi sanacija, ki pa bo glede na obseg škode dolgotrajna in finančno zelo zahtevna. O tem z županom Nejcem Smoletom.

Vsi izvajalci so v času, ko se izvaja obnova celotne države, zelo zasedeni, zato so roki izvedbe dolgi, visokemu povpraševanju pa sledi tudi hitro povečevanje cen. Zato se občine, ki so jih prizadele avgustovske poplave, soočajo tudi z likvidnostnimi težavami, zato upajo na čimprejšnjo finančno pomoč. Tudi Občina Medvode. Odprava škode bo zagotovo dolgotrajna, zato se občanom zahvaljujejo za potrpežljivost in razumevanje.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Sekcija Bezeg KUDa Jarem uspešno nadaljuje s pogovornimi večeri, kjer predstavljajo zanimive in uspešne sogovornike. V tokratnem pogovoru se je mladima izpraševalcem Sari in Kaji Bukovšak ter Juriju Marussigu pridružil naš občan Slavko Avsenik ml., ki navdušuje s svojim ustvarjalnim opusom in življenjsko energijo. Med drugim je že, in upamo da bo še, sodeloval tudi […]