Rožnati oktober

25 oktobra, 20232min181

Globoko smo zakorakali v Rožnati oktober – mednarodni mesec osveščanja o raku dojk. V ponedeljek smo ga na poseben način zaznamovali tudi v Medvodah. Župan Nejc Smole je s pomočjo zaposlenih v Zdravstvenem domu Medvode in občinske uprave v središču Medvod razdelil 200 rožnatih vrtnic in opozarjal na pomen preventivnih aktivnosti. Na koncu pa so pred Knjižnico Medvode vsi skupaj zasadili še »rožnato« drevo, darilo Združenje Europa Donna Slovenija. Letošnja kampanja združenja prinaša pomembno sporočilo in nagovarja ženske, da redno opravljajo samopregled dojk in samopregled priporočijo tudi svojim prijateljicam. Tokrat je združenje zastopala, skorajda naša občanka, Mojca Buh z Osredka.

Rak dojk je najpogostejši rak pri ženskah, saj je vsak peti nov primer raka pri ženskah, prav rak dojk. Ni pa to izključno bolezen žensk, saj sta med obolelimi tudi eden do dva odstotka moških. Za rakom dojk vsako leto zboli več kot 1500 ljudi. Umrljivost se počasi zmanjšuje, predvsem zaradi odkrivanja manjših tumorjev in kakovostnega zdravljenja, ki postaja vedno bolj prilagojeno posamezniku. Naj se ta trend strmo nadaljuje.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

Tedenska informativna oddaja TV Medvode, 7.12.2023: * Pedro Opeka tudi v Medvodah * z Miklavžem prižgali praznične luči * v tednu karitativne dejavnosti * po 32. oddaji Klic dobrote * za veseli dan kulture v Vrbo * Dan za spremembe v Pirničah * z zborovskim petjem bogat vikend * fotografska razstava “Skupaj” * avtorski album […]