Brez gasilcev ne gre!

6 novembra, 20232min185

O tem kako pomembni so gasilci se zlasti zavemo ob različnih nesrečah, v letošnjem letu so našo občino še posebej zaznamovale avgustovske poplave. Mesec oktober pa je kot mesec požarne varnosti tudi tisti mesec, ko se opozarja na preventivne aktivnosti s katerimi preprečujemo požare in bo tej priliki gasilski prostovoljci za občane pripravijo številne aktivnosti. O nekaterih smo poročali že v prejšnjih informativnih oddajah, tokrat pa sledi poročilo z dneva odprtih vrat Prostovoljnega gasilskega društva Sora, ki so se krajanom predstavili v soboto, 22. oktobra.

Tako kot v Sori, so tudi v Vikrčah gasili požar v kuhinji in nad prikazom navdušili predvsem otroke, ki so v soboto 22. oktobra svoje spretnosti lahko preizkusili tudi na zip lineu ter pokukali v tam razstavljene gasilske avtomobile in opremo. Eno najbolj raznolikih predstavitev svoje dejavnosti so pripravili gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Spodnje Pirniče – Vikrče – Zavrh.

Vozilo pa se je že takoj v petek izkazalo kot pravilna in pametna odločitev saj je v Vikrčah posredovalo na dveh intervencijah. Na srečo smo ta petek reševali spet le premoženje, ne pa tudi človeških življenj kot v avgustovskih poplavah.


O nas

Zavod Kabelska Televizija Medvode


info@tv-m.si

(01) 361 95 80Zadnja novica

V razprodani medvoški telovadnici je bilo v ponedeljek zvečer osrednje pričevanje misijonarja Pedra Opeke z Madagaskarja. Zbralo se je veliko ljudi od blizu in daleč. Pedro Opeka je spregovoril o svojem delu na Madagaskarju, pa tudi o odraščanju v Argentini in o tem, kaj je prosil predsednico Slovenije.